Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS se zapotí. Míří na offline turnaj o 600 tisíc korun, který proběhne na pláži

28. 6. 2022 | 15:09 Counter-Strike 2 Turnaj
Letní hráčská pauza se kvapem blíží, týmy však ještě dohrávají různé turnaje. Většina z nich je online, ale SINNERS se před časem volna a hledáním pátého hráče ještě jednou představí v offline prostředí. Obdrželi totiž pozvánku na Superpohár v polské Gdyni, kde si na netradičním místě zahrají o hezký prize pool.
CS:GO tým SINNERS
CS:GO tým SINNERS
Zdroj: Polska Liga Esportowa

Polska Liga Esportowa je jednou ze dvou největších soutěží v sousedním Polsku. Mezi jarní a podzimní částí sezóny probíhá Superpohár, který od letoška nebude určený pouze domácím týmům. První místenku si v uzavřené kvalifikaci čtyř nejlepších týmů jarního splitu vybojoval tým Illuminar Gaming, zbylí tři účastníci obdrží na Superpohár v polské Gdyni přímou pozvánku. Ten se odehraje o víkendu 8. a 9. července.

Dnes byl představen první z pozvaných týmů, kterým není nikdo jiný než čeští SINNERS. Hříšníci se tak ještě před letním odpočinkem a rozhodováním o nové posile podruhé v letošní sezóně představí živému publiku. Doposud jedinou příležitost měli na Tipsport CS:GO Bratislava, odkud si odnesli stříbrné medaile.

LAN turnajů za dobu své existence už SINNERS absolvovali několik, zahraničnímu obecenstvu se ale představí teprve podruhé. Superpohár naváže na Supreme Masters ve Švýcarsku, kde hříšníci v lednu 2020 zažili svoji premiéru – zlatou premiéru. O druhém červencovém víkendu tak budou chtít zopakovat historii. Zatím ale s predikcemi budeme obezřetní, protože v tuto chvíli známe jen polovinu účastníků turnaje.

Hodně zajímavé je také samotné místo konání. Gdyně se nachází na úplném severu Polska, takže i když jde o sousední zemi, tak nejde o úplně nejbližší lokaci. Co je ale velkým lákadlem, tak je fakt, že turnaj proběhne přímo na pláži! Hráči si tak užijí vskutku netradičních podmínek, kdy se budou muset vypořádat i s horkem. Superpohár tak naváže na tradici z Jižní Koreje, kde se v minulosti na pláži odehrál nejeden špičkový turnaj.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.