Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS mají další postup v kapse! ENTERPRISE a STYKO naopak končí

29. 6. 2022 | 18:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Ještě než vypukne letní hráčská pauza, je potřeba dokončit všechny rozehrané soutěže. Jednou z nich je Elisa Invitational Spring, kde měla česko-slovenská scéna v play-off mnoho zástupců. Po osmifinálovém kole už ale bohužel můžeme hovořit pouze o jednom.
CS:GO tým SINNERS
CS:GO tým SINNERS
Zdroj: SINNERS Esports

Elisa Invitational Spring je turnaj, který započal již před více než tři měsíce. Skrze úvodní fázi se do hlavního swissu kvalifikovali mimo jiné ENTERPRISE, jenž následně uspěli i ve druhé části turnaje. V hlavním swissu získali skalpy AGO, ex-MAD Lions a vůbec poprvé také SINNERS. Po dvou postupech ale nastala konečná. V prvním kole play-off se postavili týmu Finest, na který nestačili na dvou mapách. I přesto je Elisa Invitational jedním z klíčových turnajů, proč úřadující vicemistři ČR letí vzhůru HLTV žebříčkem.

Jako další jsou tu Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem. Tento celek už oznámil dva odchody ze základní pětky a Elisa Invitational je jednou z posledních dvou soutěží, které dokončuje v původním složení. Na rozdíl od ENTERPRISE sice nezačínali od první Contenders části, jejich následná cesta ale byla totožná. Swissem prošli s jedinou prohrou a tento týden je tak čekalo osmifinále proti ex-MAD Lions. Bitva se táhla na tři mapy, ale Asger „AcilioN“ Larsen u jednoho ze svých posledních zápasů v roli kapitána týmu neuspěl.

Třetím zástupcem v turnaji jsou SINNERS. Po zmíněné porážce nad ENTERPRISE měli nůž na krku, dvěma výhrami v řadě a bez ztráty jakékoliv další mapy však do play-off za pět minut dvanáct proklouzli. Tomáš „Tomkeejs“ Tomka sice nemůže být náhradou za Adama „NEOFRAG“ Zouhara, ale tým hraje uvolněněji a celkový dojem není o tolik horší. Pohoda v týmu se potvrdila i v osmifinále, kde porazili ECSTATIC na dvou těsných mapách 2:0. Hlavní hvězdou byl Jindřich „ZEDKO“ Chyba, který v posledních týdnech ožil.

Dalším soupeřem české jedničky budou Complexity. Americká organizace se připravuje na IEM Cologne, takže poslední online turnaj první poloviny sezóny může být dobrou šancí na rozehřání. Ačkoliv není Elisa Invitational Spring ve světovém měřítku nijak prestižní turnaj, případný titul by Complexity mohl dodat potřebnou vzpruhu. SINNERS jim to však nedají zadarmo! Na tuto organizaci mají vzpomínky z minulosti, kdy proti COL získali vůbec první výhru se světovým Tier 1 týmem. Čtvrtfinále proběhne v pátek od 17:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.