Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS na LAN akci v Polsku vyzvou týmy z nejlepší světové třicítky! O koho půjde?

30. 6. 2022 | 12:08 Counter-Strike 2 Turnaj
Ještě před letní pauzou, kdy si profesionální hráči dopřejí potřebný oddych, se česká jednička ještě jednou představí před živým publikem. SINNERS totiž obdrželi pozvánku na Superpohár v polské Gdyni, kde se přímo na pláži utkají s evropskou konkurencí o zajímavý prize pool.
CS:GO tým SINNERS
CS:GO tým SINNERS
Zdroj: Polska Liga Esportowa

SINNERS čeká premiérové představení v Polsku. Jedna ze dvou hlavních místních CS:GO soutěží pořádá mezi jarní a podzimní sezónou Superpohár, který od letoška není určený pouze domácím týmům. Jediným polským vyzyvatelem evropské konkurence budou Illuminar Gaming, jenž opanovali kvalifikaci složenou z elitních polských sestav. Organizátorům se vedle SINNERS podařilo sehnat hodně zajímavá jména.

Třetím účastníkem byla ve středu představena bulharská sestava SKADE. Ta se aktuálně nachází na 30. příčce světového žebříčku, ale její letošní maximum je o 13 pozic výše, což je lepší než historické maximum SINNERS. Konečně se tak oba celky potkají i jinak než online. Složení uzavírá ještě výše postavený evropský tým Endpoint, který jako 25. nejlepší celek světa bude zřejmě největším favoritem celého klání.

Superpohár se uskuteční v polské Gdyni o víkendu 8. a 9. července. Celkově si čtyři týmy zahrají o 25 tisíc dolarů, tedy v přepočtu necelých 600 tisíc korun. První mezinárodní šampion si ukrojí rovnou polovinu.

Pro SINNERS půjde o druhou letošní zkušenost před živým publikem. Na Tipsport CS:GO Bratislava si po prohře nad Apeks odnesli stříbrné medaile a minimálně stejný výsledek by určitě rádi zopakovali i v Polsku.

LAN turnajů už SINNERS absolvovali několik, zahraničnímu obecenstvu se ale představí teprve podruhé. Při své premiéře na Supreme Masters 2020 dokonce triumfovali – tak proč by to nemohli nyní zopakovat?

Netradiční na polském Superpoháru je také místo konání. Gdyně se nachází na úplném severu Polska, přímo na břehu Baltského moře. Organizátoři se to rozhodli využít a týmy se utkají na stage přímo na pláži!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.