Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot je krůček od obřího úspěchu. Nyní musí bojovat v Losers Bracketu

30. 6. 2022 | 21:03 Counter-Strike 2 Reportáž
Nejvýraznější stopu ve 41. sezóně soutěží portálu ESEA zaznamenává Dynamo Eclot. V pavouku vítězů se nacházeli už v semifinále, kde narazili na zástupce nejlepší světové dvacítky. Stále jsou však jednu hru od splněného cíle v podobě postupu do baráže o ESL Challenger League.
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: Dynamo Eclot

V lize ESEA Advanced jsme tuto sezónu měla česko-slovenská scéna pětici zástupců. Když začneme odspoda, tak eSuba s pouhými čtyřmi výhrami bohužel sestupuje do nižší divize. ENTERPRISE a Dark Tigers se v lize s takřka vyrovnanou bilancí udrželi a do play-off to dotáhli Dynamo Eclot a Entropiq Prague. Druhý jmenovaný celek však vyhrál jen jednou proti týmu Impression a brzy se rozloučil.

Dynamo Eclot, to je trošku jiná pohádka. Do jejich zápasu prvního kola soupeř No Limit Gaming ani nenastoupil, což následovala výhra nad polským týmem UNGENTIUM. Do dnešního dne nejtěžší boj svedli proti dlouholeté běloruské jedničce Nemiga, která se aktuálně nachází na 83. místě světového žebříčku. Souboj o postup mezi šest nejlepších týmů ligy ale DNE zvládli a byli krůček od splněného cíle.

Čtvrtý soupeřem ve vyřazovací části nabídl ještě větší výzvu. Ruská smečka forZe je dle HLTV rankingu největším favoritem play-off, ačkoliv základní částí prošla až ze 11. místa. Český celek začal proti 19. nejlepšímu týmu světa bravurně, když zvládl vyhrát sebou zvolené Inferno 16:14. ForZe však zařadili vyšší rychlostní stupeň a Dust 2 i Mirage byly jasně v jejich řeži. Dynamo Eclot však stále nekončí.

Formátem play-off je totiž Double Elimination, takže poslední česko-slovenský zástupce má stále ještě jednu šanci. Hlavní motivací ESEA Advanced je možnost postoupit do ESL Challenger League, buďto napřímo, nebo skrze baráž. Právě od jistoty barážových bojů a výhry 2 tisíc dolarů k tomu dělí Dynamo Eclot stále jediná výhra. Jejich dalším soupeřem bude vítěz polského souboje UNGENTIUM vs. TEAM FLET.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.