Přejít k hlavnímu obsahu

Start polského turnaje o statisíce. SINNERS vyzvou staré známé ze světové Tier 1 scény!

8. 7. 2022 | 10:50 Counter-Strike 2 Preview
Před vypuknutím hráčské pauzy a odletem hráčů na dovolené je potřeba dohrát rozehrané soutěže. Jednou z nich je i Elisa Invitational Spring, kde měla česko-slovenská scéna dva zástupce z řad týmů a jednoho slovenského střelce v evropském celku. Ve hře o titul však zůstává už jen poslední přeživší.
CS:GO tým SINNERS
CS:GO tým SINNERS
Zdroj: SINNERS Esports

Elisa Invitational Spring trvá již déle než tři měsíce a konečně nastal ten čas určit nového šampiona. Dvěma fázemi turnaje sympaticky prošli ENTERPRISE, kteří v hlavním swissu získali skalpy AGO, ex-MAD Lions a vůbec poprvé také SINNERS. V osmifinále ale přišla konečná, když nestačili na Team Finest. Stejný osud měl v prvním kole play-off také Martin „STYKO“ Styk s Apeks, kteří na třech mapách padli s ex-MAD Lions.

No a pak tu máme stálice v podobě SINNERS. Po zmíněné porážce nad ENTERPRISE měli nůž na krku, dvěma čistými zápasy však do play-off za pět minut dvanáct dokázali proklouznout. Tomáš „Tomkeejs“ Tomka sice nemůže být čistokrevnou náhradou za Adama „NEOFRAG“ Zouhara, tým ale působí uvolněně a celkový dojem není o tolik horší. Pohoda v týmu se potvrdila i v osmifinále, kde porazili ECSTATIC na dvou těsných mapách 2:0. Hlavní hvězdou byl Jindřich „ZEDKO“ Chyba, který v posledních týdnech herně ožil.

Sedmým soupeřem české jedničky budou Complexity. Americká organizace má poslední dny do startu IEM Cologne, ale poslední online turnaj první poloviny sezóny může být dobrou šancí na rozehřátí. Případný titul by jim navíc mohl dodat potřebnou vzpruhu. SINNERS jim to však nedají zadarmo! Na tuto organizaci mají vzpomínky z roku 2020, kdy proti Complexity získali vůbec první výhru se světovým Tier 1 týmem, ale také z loňska, kdy je dokázali porazit na RMR turnaji IEM Fall, zatímco v ESL Pro League na ně nestačili.

Complexity jsou třetím nejvýše postaveným týmem turnaje dle HLTV žebříčku. Bad News Eagles a HEET už si postup do semifinále zajistili, organizace se sídlem v Dallasu tak bude chtít následovat své předchůdce a odstartovat cestu za titulem. Souboj proti SINNERS proběhne v pátek od 17:00, tak si jej nenechte ujít!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.