Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hráčka pokračuje v dobývání světa. Po Dallasu touží po trofeji z Valencie

2. 7. 2022 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Katarína „Kat“ Vašková je možná vůbec největší slovenskou kometou letošního roku. Z nepříliš známé hráčky se stala členkou týmu, který ovládl dosud největší ženský turnaj na světě. Navíc se v zápasech neztratila, a to až do takové míry, že v online evropské části dokonce ovládla všechny statistiky! Nyní ale nastává další mise, a to na Impact turnaji ve slunné Valencii.
Ženský CS:GO tým Nigma Galaxy
Ženský CS:GO tým Nigma Galaxy
Zdroj: Nigma Galaxy

24letá Kat na začátku roku rozšířila řady týmu Nigma Galaxy, v té době ještě známém jako Galaxy Racer. Do sestavy tří ruských hráček a rumunské superstar Any „ANa“ Dumbravy zapadla náramně a pomohla týmu k dominanci v evropské části historicky největší ženské ligy ESL Impact. Kat se na portálu FACEIT dlouhodobě pohybuje kolem 3500 ELO, proto vás nepřekvapí, že kralovala hráčským statistikám zmíněné soutěže.

Vyvrcholení první sezóny ligy nové éry pro ni bylo offline premiérou a herně jí tolik nesedlo. Stále však byla platným článkem týmu, který dokráčel až k celkovému triumfu a krásné odměně 50 tisíc dolarů. Nejvíce dala Nigma Galaxy zabrat brazilská sestava FURIA Female, kterou ve skupině přemohly až v prodloužení a finálový boj musela rozhodnout až třetí mapa. Kat a spol. se triumfem v rámci IEM Dallas zapsaly do historie.

Ženský kolotoč nyní putuje do Valencie, kde o tomto víkendu proběhne největší turnaj mezi první a druhou sezónou ESL Impact. Klání ve španělské Valencii ale i tak patří do ekosystému ESL Impact League. Ve skupině se již v pátek dopoledne slovenská hráčka utká proti Mindfreak z Austrálie, její skupinu doplňují polský tým NAVI Javelins a domácí BIG EQUIPA. Všechny postupující do play-off poznáme závěremsobotního dne.

Neděli bude patřit samotné vyvrcholení, kterého věříme, že Kat bude součástí. Pokud to bude jejímu týmu pálit jako doposud, tak není pochyb o tom, že by hráčky opět měly bojovat o medaile. Přejeme hodně štěstí!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.