Přejít k hlavnímu obsahu

Krásný příběh. Tým bez organizace ovládl soutěž o 3 miliony korun

1. 7. 2022 | 12:27 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí sezóna REPUBLEAGUE je u konce. O medaile bohužel nebojovali čeští nebo slovenští hráči, i tak stojí za řeč jeden konkrétní příběh, který turnaj napsal. K titulu a odměně 75 tisíc dolarů totiž dokráčel tým, jenž aktuálně nemá střechu nad hlavou. Přesněji řečeno partička pěti hráčů hraje stále jako ex-MAD Lions a hledá organizaci, která ji zaštítí.
ex-MAD Lions
ex-MAD Lions
Zdroj: REPUBLEAGUE

Třetí sezóna soutěže slovenských organizátorů REPUBLEAGUE se opět skládala z několika částí. Open Qualifierů, uzavřené kvalifikace, hlavní části a následného play-off. Do různých fází získávala pozvánky zvučná jména, zatímco jiní museli začít od samotných začátku. Přesně to je i případ MAD Lions.

Do turnaje totiž tým v čele s Thomasem „TMB“ Bundsbækem vstoupil ještě pod křídly této organizace. Postoupil z otevřených bojů, ale před uzavřenou kvalifikací přišel o zaštítění a také o dva členy. Sestavu opustili Michał „MICHU“ Müller a Johannes „b0RUP“ Borup, jejich náhradami se stali Volodymyr „Woro2k“ Veletniuk a Christian Møss „Buzz“ Andersen, kteří už ale také měli zkušenost z MAD Lions a hráče znají.

Uzavřená kvalifikace byla pro tým čistá a úspěšná. Aby toho však nebylo málo, tak tým následně přišel také o Viktora „sdy“ Orudzheva. Ten následně obdržel životní příležitost a na zkoušku reprezentuje Natus Vincere. Sestavu hrající jako ex-MAD Lions doplnil Hristiyan „REDSTAR“ Pironko a vše si dokonale sedlo .

V hlavní části turnaje nejprve získali skalp Eternal Fire, 22. nejlepšího týmu světa, ale po prohře nad Bad News Eagles se museli rvát o postup do play-off v pavouku poražených. Následovala výhra nad K23 a ex-ML čekal poslední duel o všechno. Opět se utkali s Eternal Fire, které porazili i podruhé a šli do čtvrtfinále.

Tři části turnaje už zvládli, ale vyvrcholení mělo teprve přijít. I do něj však vstoupili vítězstvím. Akademie MOUZ NXT na tým kolem bývalých madridských lvů nestačila dvakrát 10:16. Ani tady ale cesta neskončila. Ex-MAD Lions si v semifinále vyšlápli na ECSTATIC poměrem 2:1 a dotáhli to až do finále!

V souboji o titul se utkal tým bez organizace proti sestavě jedné z nejslavnějších organizací světa – Fnatic. Pohádková cesta mohla narazit na první překážku, Fnatic ale nedokázali udržet vedení 12:0 na první mapě Mirage. Srovnat sérii sice poté na Nuke dokázali, ale ex-MAD Lions zakončili krásný příběh výhrou Ancientu. Nejlepší hráč týmu Woro2k byl opět k nezastavení a právě on svým výkonem dovedl tým k titulu.

Zapomínat ale nemůžeme na šestého člena týmu. Cenné prvenství je to i pro trenéra Jakuba „kuben“ Gurczyńského, který svého času vedl slavnou sestavu Virtus.pro a nyní triumfoval po dlouhých pěti letech! 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.