Přejít k hlavnímu obsahu

Bronz pro české hráče. Regionální ligu East: Surge ovládla sestava TENSTAR

4. 7. 2022 | 10:22 VALORANT Reportáž
Po celé Evropě se o víkendu rozhodovalo o vítězích regionálních soutěží. České organizace se sice neprosadily, zato několik českých hráčů ano. Dres NOM esports oblékali bývalí hráči eSuby bobys a Hitch, kteří zakončili sezónu třetím místem.
bobys a Hitch
bobys a Hitch
Zdroj: Facebook/NOM eSports

Jak Martin „Hitch“ Srp, tak Drahomír „bobys“ Pohořalý působí na VALORANT scéně od začátku – jeden jaký dřívější úspěšný Call of Duty hráč, druhý jako nová vycházející hvězda, k čemuž dopomohlo i streamování. Až na první letošní půlrok spolu hráli bok po boku a nyní se potkali v mezinárodní sestavě NOM esports, v rámci play-off ligy VRL Surge, po boku dvou polských střelců alma a Freyy a dánského kolegy mattiho. Bobys měl těžký úkol, naradit top fraggera celku kamo, který nemohl v lize pokračovat.

NOM s českou dvojicí v úvodním zápase podlehl jasně favorizovaným TENSTAR 7:13 a 5:13, což znamenalo pád do lower bracketu. Tam narazili na Anorthosis Famagusta Esports, na které už vyzráli a kyperská organizace se musela rozloučit, aniž by v play-off uhrála mapu. Čeští hráči se pak střetli o postup do grandfinále s Diamant Esports a takový zápas, kterého byli diváci svědci, byl naprosto neskutečný. NOM první mapu ztratili v rozhodujícím kole 11:13, ale na druhé poměrem 13:9 vyrovnali. Závěrečný Icebox se táhl až do dvacátého kola, které připadlo slovinské organizaci. České duo se muselo spokojit s bronzem.

Finálové klání proběhlo tedy mezi TENSTAR a Diamant Esports, a hned začalo překvapivě výhrou druhého zmíněného celku. TENSTAR ale pokaždé skóre dotáhl a rozhodující mapu dotáhl do vítězného konce. Sestava poskládaná ze zbytků bývalých týmu ovládla celou soutěž a rozdá si to na konci července s ostatními vítězi regionálních lig, včetně Čecha působícího ve Španělsku, Štěpána „Ambi“ Beránka.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.