Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč je mistr Španělska! Ambi si na VRL Finals zahraje o 4 miliony korun

4. 7. 2022 | 11:56 VALORANT Reportáž
VRL 2022 Spain: Rising, tak zní název regionální VALORANT soutěže ve Španělsku, která má početné české zastoupení. Českých hráčů je dokonce v lize čtvrtý největší počet. Nejsou navíc jen do počtu, jeden z nich si dokonce zahrál o titul – a úspěšně!
Case Esports VALORANT tým
Case Esports VALORANT tým
Zdroj: LVP

Štěpán „Ambi“ Beránek působí v Case Esports od začátku letošního roku. Pro organizaci brazilského fotbalisty Realu Madrid Casemira je letošní sezóna průlomová. Tým dokázal nejprve ovládnout základní část, jen o bod za ním skončili Giants s dalším Čechem Adamem „Jesse“ Čtvrtníčkem. Podstatně hůře skončili KOI, Ladislava „Sacake“ Sachra a nedávnou posilu Martina „Magnum“ Peňkova čeká boj o udržení.

Vyřazovací část ligy ovšem s týmy neměla žádné slitování a formát neposkytoval druhou šanci poraženým. Ve čtvrtfinále takto skončil jediný slovenský hráč Norbert „Dext“ Paulovčák, který následně oznámil konec v týmu Arctic. Jeho přemožitelé z UCAM Esports Clubu poté v semifinále vlétli na Giants a Jesseho a byla z toho další výhra. Ani nadějné umístění v základní části tak českému hráči nepřineslo úspěch.

Na druhé straně pavouka došlo už v semifinále k pikantnímu duelu. Ambi a jeho tým totiž v repríze jarního finále ligy vyzvali Rebels Gaming. Tuhle příležitost si ujít nenechali a ukázali, že jsou na tom tentokrát lépe. Finální boss však na Ambiho stále čekal. Zmíněný UCAM Esports Club si ale proti českému hráči ani neškrtnul a jasným skórem 3:0 získala organizace slavného fotbalisty první velký pohár do sbírky.

Díky zisku španělského titulu tak sezóna pro Case Esports ještě nekončí. Jelikož jde o jednu z oficiálních regionálních soutěží, tak si jako vítězové odnesli místenku na VRL Finals. Právě tady se utká to nejlepší, co evropské regionální ligy vyprodukovaly. Sedm týmů si zahraje o pohádkové 4 miliony korun! Konkurence je však silná, například z Francie postoupil Team Vitality a sever Evropy si podmanili Excel Esports.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.