Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý vrchol roku míří do Kodaně. Všechno, co o turnaji potřebujete vědět, na jednom místě

5. 7. 2022 | 13:50 VALORANT Preview
Druhý letošní turnaj Masters ve Valorantu už je za rohem! Týmy z celého světa bojovaly v uplynulých týdnech v sedmi regionálních ligách Challengers, aby zaplnily jedno z dvanácti míst na dalším mezinárodním turnaji sezóny. Od 10. do 24. července budou kvalifikované celky soutěžit o body do kvalifikace na Mistrovství světa a také o možnost zapsat se do historie!
VALORANT Studio v Reykjavíku
VALORANT Studio v Reykjavíku
Zdroj: Riot Games

Masters Copenhagen je druhou globální akcí VALORANT Champions Tour 2022 a poslední příležitostí pro týmy zajistit si body před Last Chance kvalifikacemi na konci tohoto roku. Tisíce týmů bojovalo v sedmi regionálních soutěžích právě o šanci kvalifikovat se na Masters v dánském hlavním městě.

Evropa bude fandi trojlístků Fnatic, FunPlus Phoenix a Guild Esports, přičemž první jmenovaný celek je jako úřadující mistr Evropy a jeden ze čtyř Top Seedů nasazen přímo do play-off. Stejným privilegiem disponují XSET (USA, Severní Amerika), Paper Rex (Asie-Pacific, Indonésie) a Leviatán (Jižní Amerika, Chile).

Kompletní seznam účastníků:

Kvalifikované týmy
Kvalifikované týmy
Zdroj: Riot Games

Turnaj pro většinu týmů začne dvojitým vyřazováním, skupinovou hrou ve stylu GSL. Oblíbený formát Double Elimination bude následovat i v play-off, které 24. července určí nového krále světového Valorantu. Vše ale začne už o 14 dní dříve, tedy v neděli. Detailní vysvětlení formátu si můžete nastudovat ve videu.

Pro největší fanoušky je Masters v Kodani první světovou příležitostí vidět to nejlepší naživo. Vstupenky na turnaj globálního významu jsou v prodeji už od 1. července, ceny se pohybují mezi 580 a 820 korunami. Před živým publikem se odehrají rozhodující tři dny Masters od pátku do neděle 22. až 24. července.

Celkový přehled a rozpis zápasů:

    Celkový přehled a rozpis zápasů
    Celkový přehled a rozpis zápasů
    Zdroj: Riot Games
    Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.