Přejít k hlavnímu obsahu

Česká CS:GO reprezentace odlétá na EURO. Jaké jsou šance na úspěch?

4. 7. 2022 | 17:21 Counter-Strike 2 Preview
Mistrovství Evropy v rumunské Oradei odstartuje již tuto středu. Česko a Slovensko vykročí za titulem ve čtvrteční skupině C, takže nastal ten správný čas odletět do Rumunska.
Česká CS:GO reprezentace na letišti
Česká CS:GO reprezentace na letišti
Zdroj: s povolením Štěpána Macha

European Championship je oficiálním Mistrovstvím Evropy od Evropské esportové federace. V akci bohužel neuvidíme největší hvězdy světové scény, jak už bývá u reprezentačních klání v esportu zvykem, ale i přesto bude co sledovat. V boji o titul mistrů Evropy se totiž představí i české a slovenské národní týmy.

Český výběr pod vedením manažera Štěpána Macha se bohužel nemůže opřít o hráče SINNERS, kteří by kvalitu reprezentace určitě zvýšili. Vinou je kolize s polským Superpohárem, kde se ve stejném termínu česká jednička představí. Max „SHOCK“ Kvapil tak v Rumunsku nemůže navázat na výkony z kvalifikace.

Základní pětice je při absenci zástupců SINNERS nebo třeba Dynamo Eclot utvořená hráči týmů eSuba a Entropiq Prague. Novým pátým hráčem byl zvolen Josef „MoriiSko“ Maurenc. „Český výběr je nabitý a věřím, že udělá úspěch! Jen teda MoriiSko bude muset nechat AWP blogg1mu,“ hodnotí sestavu komentátor Mishek. Kompletní česká sestava je následující: blogg1s, Pechyn, Levi, leckr a MoriiSko.

Slovensko pod taktovkou Michala „KETUBOR“ Csontoše se na Mistrovství Evropy představí ve zcela jiném složení, než jaké se kvalifikovalo. „Slovenský výběr prošel po kvalifikaci výraznější změnou a tak je tam drobný otazníček, jak to bude fungovat, ale věřím, že si to rychle sedne a oba postoupí ze skupiny,“ říká Mishek. Kdo že tedy oblékne národní dres? Jde o pětici system, ZEDc, creze, HenkkyG a fino.

„Neskutečně se těším na naše reprezentace a ano, záměrně říkám na naše, protože jak český, tak slovenský výběr se mi zamlouvá a doufám, že se ukáže v tom nejlepším světle a dojdou si pro úspěch,“ věří Mishek v úspěch.

Konkurenci budou oběma výběrům týmy Belgie a Španělska. Jejich sestavy po kvalifikaci ještě nebyly aktualizovány, a tak je možné, že se v Rumunsku představí v původních složeních. Tedy belgická pětice kzealos, MaximN, CrePoW, v1d, AyeZs a EasTor, enanoks, sausol, TiN, Ergasster v drese Španělska.

Rozlosování turnaje European Championship 2022
A: Rumunsko Rumunsko Černá Hora Černá Hora Norsko Norsko Izrael Izrael
B: Švédsko Švédsko Chorvatsko Chorvatsko Makedonie Sev. Makedonie Lucembursko Lucembursko
C: Česká republika Česko Španělsko Španělsko Belgie Belgie Slovensko Slovensko
D: Srbsko Srbsko Ukrajina Ukrajina Německo Německo Rakousko Rakousko

Mistrovství Evropy se uskuteční 6. až 10. července, ve hře je celkový prize pool 25 tisíc dolarů, který si rozdělí nejlepší čtyři týmy. Pro mnoho účastníků je ale hlavním lákadlem postupový slot na IESF Mistrovství světa. Česká i Slovenská esportová asociace ale zvolily CS:GO za hlavní týmovou hru letošního cyklu, takže místenku na Bali mají naše výběry garantovanou. ME tak bude hlavně testem jednotlivých hráčů.

Celý turnaj odstartuje GSL skupinovou fází, pro nejlepší osmičku bude následovat Single Elimination play-off. Fanoušci se mohou těšit na plnohodnotnou zábavu, protože všechny zápasy českého nároďáku vám živě přineseme na kanále twitch.tv/playzonecz. Nebojte se přijít vytvořit kotel i do Vodafone PLAYzone Areny! Vítaní jsou vedle českých samozřejmě i slovenští fanoušci, jejichž reprezentanty si představíme příště.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.