Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot čeká těžký dvojboj. Přiblíží se dnes historickému úspěchu?

4. 7. 2022 | 14:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot si prožívá úspěšné měsíce. Pardubický celek má na svém kontě titul z MČR turnaje Tipsport CS:GO Online i mezinárodního klání EPULZE Invitational a nyní by rád zaznamenal další úspěch. Nebo rovnou dva! V lize Y-Games PRO Series se aktuálně nachází už v semifinále a v ESEA Advanced pro změnu usilují o postup mezi evropskou smetánku.
Vít „nbqq“ Pohlot
Vít „nbqq“ Pohlot
Zdroj: Dynamo Eclot

Dostat se skrze neúprosné síto v ekosystému ESEA až do ESL Challenger League, to je v každé sezóně cílem stovek týmů. Dynamo Eclot ale válí a v tuto chvíli se nachází jedinou výhru od účasti minimálně v baráži. Po výhrách nad týmy UNGENTIUM a Nemiga sice nestačili na silné forZe, ale nyní mají druhou šanci.

V pondělí 4. července se DNE podruhé v play-off postaví polské sestavě UNGENTIUM. V jejím čele se nachází někdejší 13. nejlepší hráč světa Paweł „byali“ Bieliński. Zápas začíná v 16:00 a vysílat jej bude oficiální týmový Twitch kanál. Ve hře je jistota umístění v TOP 4, což znamená 2 tisíce dolarů a baráž o ECL.

Ve stejné fázi ligy se nachází i Martin „STYKO“ Styk, jehož Apeks vyzvou o hodinu dříve EC Kyiv.

Šampioni Tipsport CS:GO Online se v pondělí skutečně zapotí. Pokračuje totiž také play-off Y-Games PRO Series, kde se český celek po výhře nad Budapest Five a eSubou nachází už v semifinále. Dalším soupeřem DNE bude další maďarský tým ONYX, se kterým se po krátkém odpočinku utkají ve 20:30.

Druhou semifinálovou dvojici utvářejí BIG Academy a AGO, tak doufáme, že na Dynamo Eclot bude čekat vítěz v boji o titul, nikoliv poražený pouze ve hře o bronz útěchy. Bylo by krásné navázat na minulý triumf ENTERPRISE. Finálový den je naplánovaný na pátek 8. července, vše můžete sledovat na oficiálním Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.