Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší hráč historie je popáté šampionem. Český ani slovenský závodník o titul nebojoval

5. 7. 2022 | 12:00 Trackmania Reportáž
Další ročník Trackmania World Cupu přivítal 16 nejlepších hráčů. Tentokrát se však tato elita setkala na výjimečném místě, legendárním svatostánku Stade de France. Právě francouzská scéna měla na jednom z vrcholů sezóny nejpočetnější zastoupení, o medaile ale bojoval pouze jediný hráč. Bohužel vrcholné fáze turnaje se netýkaly ani českého a slovenského zástupce.
Martin „Kappa“ Krompolc
Martin „Kappa“ Krompolc
Zdroj: sociální sítě hráče @KappaTM3

Trackmania World Cup o víkendu hostil osm zástupců elitní Trackmania Grand League a osm nejlepších hráčů z kvalifikace. Mezi nimi nechyběl ani někdejší mistr světa Martin „Kappa“ Krompolc z české organizace SINNERS, a mnohonásobný vicemistr světa Martin „tween“ Pacher za tým orKs GP Numelops. Vedle nich se však na startovní rošt postavili ti nejlepší z nejlepších, kvalita byla opravdu vidět.

Třídenní turnaj se skládal z osmi rozjížděk, po kterých jen polovina závodníků prošla do nedělního semifinále. Tweenovi první hrací den vyšel a po čtyřech rozjížďkách se nacházel na nadějném 5. místě. Kappovi to naopak moc nelétalo a byl jen jediný bod od chvostu pole. Na druhý den se český závodník lépe vyspal, ale na více než 11. místo nestačilo. Do play-off bohužel po slabším výkonu neprošel ani tween.

Pořadí základní části
Pořadí základní části
Foto: Trackmania World Cup

I přes neúčast českého a slovenského hráče stály nedělní vyřazovací boje za to. Mezi TOP 8 to dokonce dotáhl i jediný závodník na volantu, Nico „GranaDy“ Gyarmati. Jeho výkon však na více než semifinále nestačil. Jeho skupinu opanoval mladý talent Youen „Otaaaq“ Egler před Hubertem „mime“ Dziedzicem, zatímco GranaDy spolu s vicemistrem loňského ročníku TMWC Thomasem „Pac“ Colem vypadl.

Ve druhé semifinálové skupině se proti sobě postavili dva nejlepší hráči poslední sezóny Trackmania Grand League, živoucí legenda Carl-Antoni „Carl Jr.“ Cloutier a jeho australský přemožitel Patrick „Mudda“ Radisich, který vůbec poprvé bojoval v offline prostředí. Není tedy divu, že právě oba postoupili do finále, zatímco další TMGL hráči Sébastien „Affi“ Affolter a Dennis „Massa“ Lotze odešli s prázdnou.

Finále nabídlo mnoho parádních momentů a bojů o každý cenný bod. Carl Jr. od prvního momentu dominoval, zatímco poslední Francouz ve hře Otaaaq ztrácel. Nejvíce překvapivé však byly výkony mima, který se Carlovi začal rovnat! V konečném zúčtování to však po velké bitvě stačilo pouze na stříbro, Carl Jr. je popáté v kariéře mistrem světa! Mime bere stříbro a bronz se nakonec podařil ubránit Muddovi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.