Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hráčka má další trofej! Její nejlepší ženský tým světa ovládl Valencii

4. 7. 2022 | 20:24 Counter-Strike 2 Reportáž
Všichni denně sledujeme počínání nejlepších českých a slovenských hráčů a týmů, ať už domácích nebo těch v zahraničí. Vedle nich se ale v letošním roce zrodila nová hvězda, o které v posledních týdnech slýcháme stále častěji. Katarína „Kat“ Vašková posílila ženský tým Nigma Galaxy a o víkendu pozvedla již druhý pohár na světové scéně.
Katarína „Kat“ Vašková s trofejí pro vítěze ESL Impact Valencia
Katarína „Kat“ Vašková s trofejí pro vítěze ESL Impact Valencia
Zdroj: sociální sítě hráčky @Kat_csgo

Když na začátku roku posílila 24letá slovenská hráč tým Nigma Galaxy, tehdy ještě známý jako Galaxy Racer, bylo to pro ni první angažmá na vysoké úrovni. Studentka veterinářství se zde ale našla a po výkonech na portálu FACEIT, kde se jako jednotlivec probojovala na hodnoty kolem 3500 ELO, dobývá svět CS:GO.

Se svým týmem se kvalifikovala na finále historicky největší ženské ligy ESL Impact a sama při své premiéře na této úrovni dokonce opanovala statistiky celé Evropy. V Dallasu, kde soutěž vyvrcholila vedle světového turnaje IEM Dallas, to byla zase show její spoluhráčky Any „ANa“ Dumbravy, která tým Nigma Galaxy dovedla k největší finanční odměně na poli ženského esportu v Counter-Strike: Global Offensive.

Další mise nastala v Evropě, tentokrát bok po boku prestižního turnaje ESL Challenger Valencia. Do jednorázového turnaje v rámci okruhu ESL Impact opět hráčky Nigma Galaxy vlétly po hlavě a tentokrát byly ještě dominantnější než v Dallasu. Za šest map v průběhu skupin a BO3 sérií v play-off jim nejvíce soupeřky z FURIA Female uštědřily 11 bodů na jedné mapě. Čistě v řeči čísel je kralování Kat a spol. zcela zřejmé.

Pokud budeme pracovat s odhadem, že si každá hráčka odnáší 20 % z výher, tak si slovenská hráčka za první dva turnaje své esportové kariéry přišla na necelých 500 tisíc korun. Jde o skutečnou kometou slovenského esportu, která má nyní čas se svým týmem na oddych, aby v září vykročily za obhajobou prvenství.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.