Přejít k hlavnímu obsahu

Konec Stewie2K se blíží. Přejde americká hvězda na Valorant? Sám hráč se vyjádřil

7. 7. 2022 | 18:25 Counter-Strike 2 Spekulace
Zdá se, že dny vítěze bostonského Majoru z roku 2018 u hry CS:GO jsou sečteny. Jake „Stewie2K“ Yip podle všeho nebude pokračovat v aktivní sestavě Evil Geniuses a dost možná se rozloučí s Counter-Strike: Global Offensive. „Chtějí mě sundat, odejdu,“ vyjádřil se americký hráč na streamu Austina „Cooper“ Abadira.
Jake "Stewie2K" Yip
Jake "Stewie2K" Yip
Zdroj: ESL

Od roku 2016 patří Stewie2K mezi největší osobnosti amerického Counter-Striku. Jako vycházející hvězda a streamer vstoupil do týmu Cloud9, jenž se v té době pohyboval na konci elitní světové desítky. Mezi elitou se C9 s novou posilou pohybovali stabilně.

Vrchol přišel na začátku roku 2018. Severoamerická pětice překvapila esportový svět a ovládla domácí Major. Následná brazilská štace nevyšla, v roce 2019 se s Team Liquid Stewie2K znovu dostal na vrchol CS:GO. Dost možná ale naposledy.

Severoamerická scéna od počátku koronavirové krize upadala. Liquid během let 2020 a 2021 zvítězili jen na dvou turnajích a letošní rok načal Jake „Stewie2K“ Yip již v dresu Evil Geniuses.

24letý střelec ve své kariéře horší sezónu nezažil. EG propadají. Drama střídají neúspěchy. Nic se nedaří.

Podle informací hned několika předních světových zdrojů se Jake „Stewie2K“ Yip a William „RUSH“ Wierzba rozloučí s aktivní sestavou amerického mančaftu. „Amerika si najde novou tvář,“ komentoval Yip svou nynější situaci na vysílání Austina „Cooper“ Abadira.

Teorii o konci Stewieho profesionální kariéry podporují také zprávy mezi ním a Matthewem „Wardell“ Yu, bývalým hráčem TSM. Zdá se, že Yip se rozhoduje mezi dvěma kariérními cestami - streamováním a Valorantem. Budoucnost bývalé hvězdy Counter-Striku je stále nejistá.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).