Přejít k hlavnímu obsahu

EURO? Mířím na pohár, nesmíme však mít přehnané cíle, hlásí kapitán reprezentace leckr

6. 7. 2022 | 12:12 Counter-Strike 2 Rozhovor
Česká reprezentace se v Rumunsku připravuje na start evropského šampionátu v CS:GO. Svou cestu turnajem započne mančaft kolem Michala „leckr“ Kadlíčka ve čtvrtek od 13:00 proti Španělsku. „Nemají co ztratit,“ varuje před soupeřem dlouhodobý reprezentant Entropiq. Jak probíhá trénink týmu a těší se Leckr na případný souboj se Slovenskem?
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Zdroj: PLAYzone

Před turnajem jste museli najít náhradu za SHOCKa. Jsi spokojený s náhradníkem?

SHOCK měl bohužel clash s polským turnajem, kde hraje za SINNERS a je pochopitelný, že musí plnit své týmové povinnosti. S náhradou jsem určitě spokojený, protože vím, co se v Morim skrývá.

Kvalifikací jste projeli bez problémů, vnímáš český tým jako jednoho z favoritů?

Nechci nic zakřiknout, ale ano, bereme se jako jeden z favoritů. Určitě to nebude žádná lehká cesta, jelikož v play-off nás bude čekat hodně těžká skupina B, kde mohou postoupit Švédové s našlapanou sestavou, nebo poslední mistři světa Severní Makedonie (BLUEJAYS). Ale online skupinová část nás přesvědčila, že můžeme porazit všechny.

S jakým umístěním bys byl ty osobně spokojen?

Těžká otázka, ale určitě bez play-off bych domu odjížděl hodně smutný. Mířím na pohár, ale nesmíme mít zase přehnané cíle. Zápas po zápase a doufáme v nejlepší umístění.

V prvním zápase se postavíte Španělsku. Kde vidíš největší sílu soupeře?

Asi v tom, že nemají co ztratit. Mají takovou „random“ sestavu. Většina hráčů už nehraje ani aktivně, ale zkušenosti tam mají.

Probíhá nějaká speciální příprava právě na úvodní mač?

Bohužel nemáme momentálně prostor na to trénovat. Practice roomky tu nejsou nejlépe vymyšlené a nemáme možnost tam nyní hrát. Doufáme, že se tam aspoň den před zápasem dostaneme, abychom probrali nějaký ten plán na hru. Příprava tak zatím probíhá jen teoretická, když se bavíme o pozičkách, mapách, atd.

Je těžké se připravovat v mixovém týmu, nebo jsou všichni na jedné vlně a nenarážíte na větší problémy?

Jelikož máme docela fajn složenou sestavu z tří hráčů eSuby a dvou Entropiq, tak bych řekl, že to bude sedět dobře. Kluci z eSuby budou hrát spolu a já s Morim hrajeme většinu věcí taky společně. 

Ve skupině jste spolu se Slovenskem. Chtěl by ses utkat se sousedy?

Byl by to určitě vyhrocený zápas. Doufám, že se potkáme v postupu o play-off, ať máme zajištěnýho nejméně jednoho reprezentanta v play-off!

Koho vnímáš jako hlavní favority turnaje?

Nás, Švédsko, Makedonie, Ukrajina.

Máš nějaký vytoužený mančaft, kterému by ses chtěl postavit?

Asi ani ne. Možná ty BLUEJAYS, protože jsme se bavili spolu během focení a říkali, že se na nás speciálně těší a chtějí odvetu!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).