Přejít k hlavnímu obsahu

Byl pozitivní na covid a chodil normálně kolem všech, stěžuje si hráč u Riot Games

6. 7. 2022 | 13:30 VALORANT Kauza
Turnaj VALORANT Champions Tour 2022: South America Stage 2 byl plný bláznivých her, zejména pak v play-off. Ale v současné době se v zákulisí děje něco, kvůli čemuž komunita věnuje turnaji zvýšenou pozornost. Jeden z hráčů měl pozitivní test a přesto s ním ostatní hráli v jedné místnosti a sdíleli stejný dopravní prostředek.
KRÜ Esports
KRÜ Esports
Zdroj: Riot Games

Střelec Ninjas in Pyjamas Alexandre „xand“ Zizi upozornil Riot Games na to, jak se společnost vypořádala s COVID-19 během hlavní turnajové série. Na Twitteru hráč vysvětlil, že jeho tým byl potenciálně vystaven viru, protože hrál ve stejné místnosti jako KRÜ Esports, argentinský tým, který skončil s pozitivním testem hráče na COVID. Podle xanda se Roberto Francisco „Mazino“ Rivas Bugueño procházel po místnosti bez masky a „chodil normálně kolem všech“. 

Ředitel KRÜ Esports Tomas Castiglione rychle reagoval na xandovy obavy na Twitteru. Když xand vysvětlil, že oba týmy byly posazeny do stejné dodávky navzdory pozitivním výsledkům COVID, Castiglione odpověděl, že jeho organizace nemohla mluvit do toho, jak byla doprava řešena. „Koordinace dodávek není naší odpovědností. Jediný, kdo má pozitivní covid test, je Mazino, zbytek delegace měl dnes ráno test negativní,“ napsal.

Hráč z NiP odpověděl, že se na KRÜ Esports vůbec nezlobil a místo toho kritizoval Riot Games. Řekl, že to byla logistika, která mohla být lepší, včetně zpoždění způsobeného tím, že NiP požadoval jiný způsob dopravy hned, jak se dozvěděl o COVID pozitivním hráči z týmu soupeře. Kolega xanda Gabriel Luiz „bezn1“ da Costa dodal: „Bylo velmi jasné, že naše stížnost se týká [turnajové] logistiky!“ 

Castiglione odpověděl, že to jasné nebylo, ale poděkoval týmu za objasnění situace. Vzhledem k tomu, že oba týmy jsou na stejné notě, je nyní na Riot Games aby reagovalo na stížnosti. Vydavatel hry zatím neodpověděl na obavy hráčů ohledně řešení COVID-19 na VCT 2022. Mazino a jeho tým bude hrát úvodní zápas na Masters v Kodani už 10. června, takže bude zajímavé sledovat, jak se situace vyvine.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.