Přejít k hlavnímu obsahu

Ocelote, s1mple, Dr Disrespect nebo Ibai. Kdo vyhraje esportové ceny roku?

8. 7. 2022 | 13:12 Gaming
Ani v letošním roce nebudou chybět prestižní, ale mnohdy kontroverzní vyhlášení Esports Awards. Do jednotlivých kategorií byla vybrána hrstka týmů, osobností, esportových titulů a streamerů. Letos jistou kontroverzi budí především jmenování Dr Disrespecta.
Esports Awards
Esports Awards
Zdroj: Esports Awards

V každém odvětví showbusinessu se pravidelně vyhlašují různá ocenění. Vedle světa filmu, hudby má takové ceremoniály i gaming, ba dokonce esport. Nejlepší esportovou hrou roku se naposledy stal VALORANT, vydavatelem Riot Games a nejlepším streamerem byl vyhlášen bořitel rekordů Ibai. Letošní nominace jsou v mnohém podobné, spousta lidí si ale stěžuje, že i přesto některá velká jména chybí.

Z několika desítek kategorií lze hlasovat v prvních sedmi. Stačí jen kliknout na tento odkaz. Ve všech ostatních probíhají teprve nominace, kde můžete přiblížit svého oblíbence vstříc prestižnímu ocenění. Pojďme se ale nyní podívat na první hlasovací kategorie.

Esportová hra roku

S obhajobou to bude mít VALORANT těžké. Na trůn by se rád vrátil jiný Riot Games titul League of Legends, který se může s popularitou mimo samotnou hru opřít o seriál Arcane. Nebo snad po delším čase uspěje titul od jiných tvůrců?

  • Apex Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Fortnite, Free Fire, Rocket League, Rainbow Six Siege, League of Legends, Valorant

Osobnost roku

V letošním seznamu se opět vyskytuje spousta zajímavých jmen. Obhájcem prvenství je Nobru z Brazílie, možná ještě žhavějším kandidátem letoška je Ocelote. Nebo snad legendy s1mple či Faker, moderátorka Sjokz, nebo třeba Nadeshot či HECZ?

  • s1mple, HECZ, sjokz, ocelote, gAuleS, Mortal, Faker, Nadeshot, Goldenboy, Cherrygumms, MoistCr1TiKaL, Nobru

Streamer roku

Galavečer nebude pouze o ryzím esportu, mezi nejočekávanější a nejsledovanější kategorie patří streamer roku. V minulých letech si pro sebe dokázal urvat vítězství streamer Ibai, z neanglicky mluvících tvůrců se mezi kandidáty řadí třeba také gAuleS. Mezi nominovanými se naopak nevyskytují například xQc, Amouranth nebo Pokimane.

  • QTCinderella, gAuLeS, Valkyrae, Dr Disrespect, TimTheTatman, Ibai, Asmongold, Tarik, Kameto, loltyler1, NICKMERCS, TheGrefg

Vyhlášení všech kategorií se uskuteční 13. prosince v Las Vegas. Pokud byste si chtěli udělat výjimečný výlet do města hříchu, vstupenky zakoupíte na této stránce.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.