Přejít k hlavnímu obsahu

Německým hráčům se nedařilo, Slovák frozen pokačuje do hlavní soutěže

7. 7. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Milionový turnaj IEM Cologne má za sebou kvalifikační boje. Domácí fanoušci smutní, v Lanxess Areně se budou muset obejít bez německých celků. BIG ani Sprout se totiž na slavné stage neukáží. Na druhé straně se před velikým zklamáním zachránili Astralis, Vitality či MOUZ v čele s Davidem „frozen“ Čerňanským.
MOUZ na IEM Cologne
MOUZ na IEM Cologne
Zdroj: Adela Sznajder/ESL (se souhlasem)

Slovenský Counter-Strike bude mít na IEM Cologne o jeden milion dolarů svého zástupce. David „frozen“ Čerňanský s MOUZ přehrál TYLOO 2:0 a v Kolíně nad Rýnem si zahraje o pořádný balík peněz.

Svou šanci nepropásli ani Astralis a Vitality. Dánové si poradili s BIG, francouzsko-dánská sestava přestřílela Sprout.

V brazilském derby si poslední místenku v hlavní soutěži zajistil 00Nation. Imperial s legendami končí.

Čtvrteční program nabídne hned několik parádních zápasů. Hned v prvním kole od 12:30 se střetnou Ninjas in Pyjamas proti Heroic. Švédi do Německa přijíždí po úspěšném turnaji v Dubaji, kdy ve finále přehráli MOUZ Také Dánům se v posledních týdnech daří, naposledy ovládli Pinnacle Cup.

Od 16:00 se představí také David „frozen“ Čerňanský. První překážka bude ale extrémně náročná - Natus Vincere. Papírově nejsilnější duel se odehraje mezi ENCE a Vitality, třetím a pátým mančaftem světového žebříčku.

Od půl osmé pan na server nastoupí tři ruské celky. Cloud9, Outsiders a Spirit chtějí do turnaje vkročit úspěšně. Poslednímu jmenovanému týmu budou v cestě stát Liquid.

Harmonogram IEM Cologne - 7. července

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny, Martin „Jafresss“ Rada, Matěj „Straty“ Cihlář, Petr „lomister“ Otradovec, Ondřej „Lelek“ Kvarda, Jozef „Joshua“ Dekan a David „Sphexxai“ Jelínek.

Živě budou diváci moci sledovat  vybrané zápasy základních skupin a kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).