Přejít k hlavnímu obsahu

Konec. Slovenská reprezentace se do play-off evropského šampionátu v CS:GO nepodívá

7. 7. 2022 | 21:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Slovensko předčasně končí na evropském šampionátu. Reprezentace kolem Tomáše „system“ Zemka se nedokázala přes kvalifikaci dostat do play-off. V rozhodujícím zápase skupiny C slovenský mančaft nestačil na Španěle. Ti vyhráli 2:0 (16:11, 16:13) a jsou ve čtvrtfinále.
Slovenská reprezentace na EURO
Slovenská reprezentace na EURO
Zdroj: Štěpán Mach

Česko-slovenská scéna bude mít v play-off EURO odehrávajícího se v Rumunsku jen poloviční zastoupení. Na úspěch českého týmu totiž ve večerním špílu proti Španělům nedokázala slovenská reprezentace navázat.

Veto rozhodlo o tom, že série se rozhodne na Infernu, Overpassu a Dust2. Na poslední zmíněnou mapu však ani nedošlo. Španělům stačily totiž jen první dvě.

Neúspěch Slováků dostal základy na Infernu. Dlouho vyrovnaný zápas, ve kterém se týmy tahaly o každé kolo, se rozhodl za stavu 10-9 pro Slovensko. Od té doby totiž španělská pětice prohrála jediné kolo a bez problémů si dokráčela pro vítězství.

Na Overpassu nestačil ani heroický výkon Tomáše „fino“ Bebjaka. Ten byl s 26 killy nejlepším hráčem slovenského výběru. Tým pod vedením Michala „KETUBOR“ Csontoše mocně dotahoval ztrátu z úvodní poloviny, na obrat to ale bylo málo.

Slováci se tak s rumunským turnajem loučí na děleném devátém místě.

Všechny nadcházející utkání českého mančaftu můžete sledovat živě na streamu PLAYzone. Dalším zápasem bude čtvrtfinále proti Švédsku v pátek od 16:00.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).