Přejít k hlavnímu obsahu

Švédská stopka. Češi si na mistrovství Evropy o medaile nezahrají

9. 7. 2022 | 04:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropský šampionát v CS:GO v pátek pokračoval vyřazovací fází turnaje. Mezi nejlepší osmičkou byla také česká reprezentace. Národní tým však v Rumunsku marně vzdoroval silnému švédskému výběru a končí ve čtvrtfinále.
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Zdroj: IESF

Česko - Švédsko 0:2 (8:16, 11:16)

Mapy: Švédsko: Inferno | Česko: Vertigo | Decider: Nuke

Slibný začátek českého mančaftu na Infernu nebyl přetaven ve vítězství. Vedení 3:0 se rychle obrátilo na deficit devíti bodů 4:13. Ani zlepšený výkon na konci mapy nestačil. 8:16 a šlo se na Vertigo.

Pick Čechů začal podobně jako Inferno. Pětice se lvem na prsou vyhrála úvodních pět kol. Střílelo to, Češi byli v laufu. Jenže forma dlouho netrvala. Švédi se dotáhli ještě v první polovině, na teroristické straně se pak rozjela skandinávská mašina.

Češi se jen těžko bránili. Několik těsných kol šlo ve prospěch soupeře a švédská skvadra si vytvořila dostatečně velký náskok, který už neztratila.

Ohlasy:

Michal „leckr“ Kadlíček (Česko): „CT strana dneska byla strašná a prohráli jsme kvůli tomu obě mapy. Na Infernu nás za teroristy ničili, na Vertigu jsme na to taky nebyli ready. Před MS se musíme více připravit, najít svůj herní styl. My z Entropiq hrajeme výbušněji a agresivněji, kluci z eSuby jsou zase pomalejší a taktičtější. „

Mistrovství Evropy se odehrává 6. až 10. července a přivítá hned šestnáct mančaftů. Ve hře je celkový prize pool 25 tisíc dolarů, který si rozdělí čtyři nejlepší týmy. Pro mnoho účastníků je ale hlavním lákadlem postupový slot na IESF Mistrovství světa.

Česká i Slovenská esportová asociace ale zvolily CS:GO za hlavní týmovou hru letošního cyklu, takže místenku na Bali mají naše výběry garantovanou. ME tak bude hlavně testem jednotlivých hráčů.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).