Přejít k hlavnímu obsahu

Reprezentant MoriiSko: Slovákům vždycky naklepeme řízky. Přál bych si zlato

8. 7. 2022 | 13:15 Counter-Strike 2 Rozhovor
Na turnaji původně neměl vůbec figurovat, nakonec se ale z Josefa „MoriiSko“ Maurence stal více než kvalitní náhradník. Hráč Entropiq zazářil v zápase proti Slovensku, vyhrál důležitý clutch a zachránil svůj tým před pohromou. Teď Čechy čeká play-off. „Budu rád, když se s klukama v sobotu podíváme na stage a ukážeme, co v nás je,“ doufá MoriiSko.
Josef "MoriiSko" Maurenc
Josef "MoriiSko" Maurenc
Zdroj: Štěpán Mach

Pro tebe je turnaj speciální také tím, že ses stal náhradníkem za SHOCKa. Jaká byla tvá reakce na nominaci? Je to pro tebe čest?

Tak určitě ano, byl jsem velmi potěšen, že mohu Česko reprezentovat a také, že můžu nabrat nějaké zkušenosti ze zahraniční LANky.

Proti Španělům jste začali výborně, následovala ale horší druhá polovina a o výsledek jste se nakonec museli strachovat. Kde byl problém?

Tak největší problém nám dělalo to, že bylo buď až moc nápadů najednou a věci se děly napůl, nebo nepadl nápad žádný. Ale když jsme se poté chytli, tak už to šlo samo.

Duel se Slovenskem měl podobný průběh jako první zápas. Čím vás dokázali na CT zastavit?

Spíš než to, že by oni dokázali zastavit nás, tak jsme se spíš dokázali zastavit my sami. Měli jsme většinu kol výhodu, nebo výhodnou pozici, ale trvalo nám dlouho, než jsme z toho něco udělali.

Za stavu 17:17 jsi vyhrál ohromně důležitou 1v2. To musel být parádní pocit…

Default.

Je pro tebe zápas se Slovenskem speciální? Bereš to prestižně, jako je tomu třeba ve fotbale či hokeji?

Speciální ani ne, je to zápas jako každý jiný. Jen mezi námi bude vždy fungovat určitá rivalita a je jedno o jaký sport se bude jednat, vždycky jim naklepeme řízky.

Ve čtvrtfinále vás čekají silní Švédové. Co od zápasu očekáváš?

Tak Švédové vynikají v týmové hře, takže budeme doufat, že se dobře vyspíme.

Jaký je cíl? Postup do semifinále, finále nebo snad zlato?

Takhle, zlato bych si určitě přál, ale budu rád, když se s klukama v sobotu podíváme na stage a ukážeme, co v nás je! Místo v batůžku pro trofej už samozřejmě mám.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).