Přejít k hlavnímu obsahu

Trápení G2 Esports a pád třetího týmu světa. Jak se dařilo frozenovi?

8. 7. 2022 | 12:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Hlavní soutěž IEM Cologne o jeden milion dolarů je v plném proudu. Jeden z nejslavnějších světových turnajů má za sebou šest BO3 sériích, během kterých nebyla nouze o pořádné drama. MOUZ v čele s Davidem „frozen“ Čerňanským potrápili Natus Vincere, zatímco G2 znovu krachli. Tentokrát proti Movistar Riders. Nepovedený start do turnaje za sebou mají také ENCE a Heroic.
Movistar Riders přehráli G2 Esports
Movistar Riders přehráli G2 Esports
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Málokdo čekal, že MOUZ zatopí světovým dvojkám z Natus Vincere pod kotlem tak, jako se to podařilo mančaftu kolem Davida „frozen“ Čerňanského na prvních dvou mapách. Na Nuku se mezinárodní mančaft držel po první polovině ve vedení, silná teroristická strana východoevropské sestavy se však jen těžko zastavovala.

Na Mirage už ale MOUZ své vedení do vítězného konce dotáhli a šlo se na rozhodující Inferno. Tam už NAVI řádili, hlavní hvězdou se stal Denis „electroNic“ Sharipov se skóre 28/11. O přežití se Heroic utkají v pátek od 16:00 proti MOUZ, zápas bude vysílán živě na kanále PLAYzone.

Právě zmiňovaní Heroic nestačili v úvodním utkání na NIP. Dvakrát 13:16 a Dánové se připravují na lower bracket.

Nepovedené období pokračuje v táboře G2 Esports. Šestý tým světa nastoupil proti Movistar Riders. Španělská skvadra nalétla na soupeře, G2 byli bez šance. V dalším kole se porvou o přežití v turnaji se silnými ENCE.

Také polský celek nečekal, že se hned po prvním hracím dni bude muset strachovat v dolní polovině pavouka. Jenže hvězdná soupiska Vitality odehrála výborný mač.

Vítězství slavili také Cloud9 a Spirit. Tým v čele se Sergeyem „Ax1Le“ Rykhtorovem porazil Outsiders, Spirit si poradili s Liquid.

Harmonogram IEM Cologne - 8. července
12:30 Evropa FaZe Brazílie 00Nation
12:30 Brazílie FURIA Dánsko Astralis
16:00 Švédsko NIP Ukrajina Natus Vincere
16:00 Dánsko Heroic Evropa MOUZ
19:30 Španělsko Movistar Riders Francie Vitality
19:30 Evropa G2 Evropa ENCE

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny, Martin „Jafresss“ Rada, Matěj „Straty“ Cihlář, Petr „lomister“ Otradovec, Ondřej „Lelek“ Kvarda, Jozef „Joshua“ Dekan a David „Sphexxai“ Jelínek.

Živě budou diváci moci sledovat  vybrané zápasy základních skupin a kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).