Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot míří za titulem. Porazí ve finále slavnou německou organizaci?

8. 7. 2022 | 13:55 Counter-Strike 2 Preview
Tenhle víkend je pro české fanoušky CS:GO opravdu nabitý. Národní tým postoupil do play-off Mistrovství Evropy, SINNERS usilují o zisk polského Superpoháru a Dynamo Eclot čeká boj o titul v mezinárodní soutěži Y-Games PRO Series. Finálový soupeř je však překvapivý.
Finále Y-Games PRO Series
Finále Y-Games PRO Series
Zdroj: Y-Games

Druhý ročník Y-Games PRO Series propojil světové celky s předními jmény domácí scény. Vloni zahraniční konkurenci přelstili ENTERPRISE, letos si o pohár z devítky CZ/SK zástupců zahraje Dynamo Eclot.

Jeho cesta začala 3. místem ve skupině B. Tam DNE nestačili pouze na PACT a BIG Academy, tedy nejlepší dva týmy tabulky. Díky třetí příčce v Play-In části narazili na Budapest Five, který smetli jasně 16:5, 16:1.

V prvním kole play-off vyřadili eSubu také 2:0 a stali se posledním česko-slovenským týmem ve hře o medaile. Semifinálovým soupeřem Dynama Eclot byl maďarský ONYX, který přemohli na třech mapách.

Ve druhé části pavouka potvrdila svoji kvalitu akademie organizace BIG. Ta si poradila s Cryptovou a následně porazila i AGO, jednoho z hlavních favoritů na titul, který posléze dokráčel alespoň k bronzu.

Finále je na programu v pátek 8. 7. od 18:00. Vzájemný duel ve skupině vyhrála BIG Academy 16:11 na mapě Vertigo, BO5 série ale bude úplně jinou hrou. Dynamo Eclot má ale parádní formu a bude ji chtít prokázat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.