Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality padli, slovenská hvězda dál přežívá. ENCE se s IEM Cologne loučí

9. 7. 2022 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
První dva týmy se rozloučily s IEM Cologne. Do Lanxess Areny se s jistotou nepodívají ENCE a Heroic, celky z elitní světové desítky. Na druhé straně se do finále horního pavouka a tím pádem play-off kvalifikovali Natus Vincere a Movistar Riders. Boj o přežití zvládl David „frozen“ Čerňanský s MOUZ.
Vitality na IEM Cologne
Vitality na IEM Cologne
Zdroj: Adela Sznajder/ESL (se souhlasem)

O překvapivé výsledky není během hlavní soutěže IEM Cologne nouze. V hlavních rolích se objevují dva mančafty: Movistar Riders a ENCE.

První zmiňovaný šel v horním pavouku na těžké váhy Counter-Striku. G2 Esports a následně Vitality se pokoušeli zastavit španělské nájezdy. Ani jednomu se to nepovedlo. Movistar Riders vyhráli v obou případech a v neděli si proti Natus Vincere zahrají o postup do semifinále.

ENCE prožili přesně opačný turnaj. Dva zápasy, dvě prohry a konec. Posledním hřebíkem byl špíl s G2, během kterého ENCE nevyhráli ani jednu mapu a z Kolína odjíždí s prázdnou.

Výsledky IEM Cologne 8. července

Svůj duel o udržení se v turnaji zvládli MOUZ. Tým se slovenskou stopou v podobě Davida „frozen“ Čerňanským si poradil se silnými Heroic a v sobotu jej čeká další ostrá zkouška, tentokrát proti Vitality

Ve skupině B se nedařilo Brazilcům. 00Nation i FURIA prohráli své úvodní utkání. Mančaft kolem Marcela „coldzera“ Davida narazil na FaZe, sestava s legendárním Gabrielem „FalleN“ Toledem nestačila na Astralis.

Harmonogram 9. července
12:30 Spojené státy americké Liquid Brazílie 00Nation
12:30 Rusko Outsiders Brazílie FURIA
16:00 Rusko Spirit Evropa FaZe
16:00 Rusko Cloud9 Dánsko Astralis
19:30 Evropa MOUZ Francie Vitality
19:30 Evropa G2 Švédsko NIP

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny, Martin „Jafresss“ Rada, Matěj „Straty“ Cihlář, Petr „lomister“ Otradovec, Ondřej „Lelek“ Kvarda, Jozef „Joshua“ Dekan a David „Sphexxai“ Jelínek.

Živě budou diváci moci sledovat  vybrané zápasy základních skupin a kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).