Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda je zpět ve hře! Shroud jde hrát VALORANT a chce na světový šampionát

9. 7. 2022 | 08:00 VALORANT Přestup
Třaskavý přestup otřásl americkou VALORANT scénou. Do světa kompetitivního zápolení se totiž vrací velká postava FPS esportu, jeden z nejvíce mechanicky nadaných hráčů světa, který se ale poslední roky věnoval výhradně streamování.
Michael „shroud“ Grzesiek
Michael „shroud“ Grzesiek
Zdroj: Sentinels

Když se řekne všestrannost v FPS titulech, většinu fanoušků napadne jako první jméno Michaela „shroud“ Grzesieka. Na co tenhle Kanaďan v minulosti sáhl, v tom ukazoval neuvěřitelný skill již po krátké době. Shroud se proslavil v CS:GO týmu Cloud9, který ale v roce 2017 opustil a od té doby se naplno věnoval streamování. Vysoké kvality ukazoval například v PUBG, ale poslední dny hraje pouze VALORANT.

Skutečný důvod, proč jinou hru v posledním týdnu na streamu nezapnul, by si ale až do pátečního večera nikdo netipl. Shroud se totiž rozhodl vrátit ke skutečnému tryhardu, a to ne jen tak ledajakému! Rozhodl se totiž kývnout na nabídku týmu Sentinels, který byl loni králem severoamerické VALORANT scény.

Letošní sezóna je ale pro Sentinels tragická a vedení organizace se pro poslední letošní příležitost rozhodlo vyzkoušet riskantní variantu obměny své sestavy. A tím je právě posílení o Shrouda, který se v jednom týmu potká s dalším neuvěřitelně mechanicky nadaným hráčem a dřívějším tvůrcem, Tysonem „TenZ“ Ngo.

V oznamovacím videu Sentinels mnoho neřekli. Zdroje portálu Dot Esports potvrdily, že přestup je skutečně mířený do hlavní VALORANT sestavy, žádný pokus o bait či angažování se v jiném projektu. Shroud ve videu zmínil TenZe a na streamu prohlásil, že další bývalý CS:GO hráč Shahzeb „ShahZaM“ Khan zůstává v čele týmu. Nejvíce se hovoří o tom, že by Shroud mohl krátkodobě nahradit Huntera „SicK“ Mimse.

Sentinels totiž brzy čeká Last Chance Qualifier, tedy poslední možnost, jak si vybojovat postup na VALORANT Champions, letošní světový šampionát. Na LCQ pro Severní Ameriku se mimochodem dostali s odřenýma ušima z poslední postupové pozice. Patřit tedy budou mezi outsidery, avšak i přesto se dá odhadovat, že pokud se Shroud skutečně představí v akci, budou jejich zápasy patřit mezi nejsledovanější.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.