Přejít k hlavnímu obsahu

Masters startuje! Co nás v úvodu světového turnaje čeká?

10. 7. 2022 | 08:40 VALORANT Preview
Dvanáctka nejnabitějších celků tohoto splitu dorazila na jedno jediné místo, kde se rozhodne, kdo pozvedne titul Masters. Vítěz má prakticky jasnou účast na úplném vrcholu sezóny v Istanbulu. Čeká nás mix VALORANTu ze všech koutů světa, tak se pojďme mrknout, které týmy si to vlastně hned na začátku rozdají. Turnaj v Kodani totiž začíná už v neděli.
Masters Copenhagen
Masters Copenhagen
Zdroj: Riot Games

V prvním klání se představí nováček na mezinárodní scéně. Japonští Northeption porazili v regionálním finále obhájce titulu ZETA, kteří tu minule předvedli slušnou podívanou a získali si kromě bronzu i srdce mnoha diváků. Třeba se to povede i této sestavě, ale jako první jí v cestě stojí dvojnásobní korejští šampioni z DRX. Na Reykjavíku se jim skupina povedla fenomenálně, takže se máme na co těšit hned v úvodu.

Minulé Masters opustila argentinská organizace KRÜ Esports bez jediné výhry. O to větší motivaci teď musí mít, nicméně jej čeká finalista z Islandu, hvězdný brazilský celek LOUD, který tento split nepustil ani mapu. První hrací den se dočká i Evropa, protože Guild Esports narazí na OpTic Gaming. Ti stejně jako na jaře prohráli v regionálním finále, ale jsou to právě oni, kdo se pyšní možností obhájit světové prvenství.

V prvním kole zápasů se ještě utkají dva celky, které musely podat nadlidské výkony, aby se do Kodaně podívaly. FunPlus Phoenix a Xerxia z Thajska odehráli ve svých domácích soutěžích nejvíce zápasů a pokaždé nakonec soupeře udolali. Stálo je to mnoho úsilí, ale teď se zaslouženě postaví proti sobě v Kodani.

Výsledky rozhodnou o následujících dvojicích, aby se utkali poražení a vítězové. Formát pak pošle domů toho, kdo prohraje oba dva zápasy. Čeká nás úžasné zápolení, ale tady být dobrý už nestačí. Na Masters musíte být nejlepší.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.