Přejít k hlavnímu obsahu

Zklámání? Ne tak docela, odehráli nutné minimum, shodla se většina expertů po EURO

9. 7. 2022 | 20:44 Counter-Strike 2 Rozhovor
Čtvrtfinálový zápas se Švédskem byl pro českou CS:GO reprezentaci posledním na letošním mistrovství Evropy v CS:GO. Celek, který mířil na nejvyšší příčky, nakonec z Rumunska odjíždí s prázdnou. „Kvalifikaci a základní skupinu zvládli bez ztráty kytičky, top 8 je povinné minimum,“ hodnotili experti konec Čechů.
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Zdroj: Štěpán Mach

Cíl před turnajem byl jasný. Česká reprezentace se z Rumunska měla vrátit s medailí. Po bezchybné kvalifikaci mnozí doufali v krasojízdu završenou na stupních vítězů. Jenže švédská stopka ukončila cestu českého mančaftu již ve čtvrtfinále.

Je to možná míň, než v co fanoušci a hráči doufali. Bohužel i los byl neúprosný. „Šli jsme na tým, který jsme od začátku tipovali jako jednoho z favoritů,“ řekl po porážce se Švédskem Pavel „Tučňák“ Kristián. „Nemusíme z toho výkonu být špatní a na kluky nadávat. Myslím se, že reprezentovali solidně,“ hodnotil Tučňák výsledek českého mančaftu.

Podobný názor sdílel Přemysl „huhy“ Malina. „Podle mě je to nutné minimum. Nenadchne neurazí,“ prohlásil jeden z předních česko-slovenských CS:GO expertů. „Něco pozitivního se z toho asi odnést dá,“ věří huhy.

O něco kritičtější byl nováček na analyst desku Jan Hrušovský. „Čtvrtfinále často rozhoduje o tom, jestli byl turnaj úspěšný. Pro mě je tedy umístění Čechů spíše neúspěch,“ oponoval moderátor pořadu CNN Prima Gaming svým kolegům.

Jedním z faktorů brzkého vypadnutí mohl být také nedostatek tréninku. Málo času a prostoru na turnaji i před ním, hráči museli plnit především týmové povinnosti. Bude zajímavé sledovat, jaká bude situace před MS, jež se má odehrát ke konci roku.

To už by mělo být na trénink kompletní reprezentace více času. „Tam už by to mohlo jít. Turnaj se odehraje přibližně měsíc po MČR, které většinou ukončuje tuzemskou sezónu. A na světové scéně už toho také tolik nebude. Mohlo by tam být víc prostoru,“ shodl se analyst desk.

„Projektu by mohly pomoci i možné změny v soupiskách a míchání hráčů, po kterých nebudou mít s čím trénovat,“ pousmál se huhy. 

Mistrovství světa je však daleko a předpovídat situaci před soutěží lze jen těžko. Soupiska národního týmu i rozpoložení domácí scény se může ještě mnohokrát změnit.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).