Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot třetí letošní titul nezískalo. Další medaile do sbírky je ale cenná

10. 7. 2022 | 09:31 Counter-Strike 2 Reportáž
Nabitý CS:GO víkend českým fanouškům bohužel žádnou radost z titulu nepřinesl. Vedle vypadnutí reprezentace na Mistrovství Evropy ani jeden český tým v mezinárodních soutěžích nakonec nezvládl finálovou bitvu o zlato.
CS:GO tým Dynamo Eclot
CS:GO tým Dynamo Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot

Druhý ročník Y-Games PRO Series propojil světové celky s předními jmény domácí scény. Vloni zahraniční konkurenci přelstili ENTERPRISE, z letošní devítky CZ/SK zástupců si o titul zahrálo Dynamo Eclot.

Po třetím místu ze skupiny B se DNE podařilo s naprostým klidem postoupit z Play-In části výhrou nad Budapest Five. Dominantní výkon předvedli i ve čtvrtfinále proti eSubě a boj o medaile byl na světě. V semifinále čekal na českou pětici další maďarský celek, ani ONYX se ale hráči nezalekli. Soupeř sice zvládl vyhrát jednu mapu, série ale patřila Dynamu Eclot. Jejich finálovým vyzyvatelem se stala BIG Academy.

Grandfinále v pátek nabídlo opravdu grandiózní BO5 sérii, stejně jako před rokem se hrál maximální počet map. Ta první dokonce došla až do 47 kol, poté tempo lehce upadlo a týmy si předávaly míček. BIG Academy dvakrát vedla, DNE ale dvakrát srovnali. Rozhodující mapa Vertigo ale opět lépe vyšla německému celku, který potvrdil pozici 57. nejlepšího týmu světa a získal cenný titul. Na český tým zbylo jen stříbro.

Dynamo Eclot se letos snaží usadit minimálně na pozici domácí dvojky a jde již o několikátou medaili do sbírky. Na kontě mají hráči DNE tituly z EPULZE Invitational a Tipsport CS:GO Online, z YGPS jde o druhé stříbro hned po další mezinárodní soutěži ROG Masters. Kromě toho si vystříleli hezkých 7 tisíc euro.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.