Přejít k hlavnímu obsahu

Slovák frozen zazářil a je blízko play-off. S Kolínem se loučí G2 i Vitality

10. 7. 2022 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
V Play-In fázi IEM Cologne nepodávali MOUZ nikterak přesvědčivé výkony, o postup se museli strachovat. V hlavním turnaji je to ale jiná písnička. Po Heroic si evropský mančaft poradil i s Vitality a je jednu BO3 sérii od play-off. Do toho se nepodívají G2, Vitality nebo Outsiders. Nejlepší šestku si v sobotu zajistili Astralis a FaZe.
MOUZ na IEM Cologne
MOUZ na IEM Cologne
Zdroj: Helena Kristiansson/ESL (se souhlasem)

Na Davida „frozen“ Čerňanského se MOUZ mohou spolehnout. 19letý Slovák je s HLTV ratingem 1.13 nejlepším střelcem svého týmu na IEM Cologne a svou fazónu potvrdil i proti francouzsko-dánské sestavě Vitality.

Pro 18. tým světového žebříčku nezačala série ideálně. Na Infernu byli Vitality lepší a šli do vedení 1:0. Jenže MOUZ si pohlídali koncovky Overpassu a Nuku a zápas otočili. Jsou tak znovu o krůček blíž vysněnému play-off. Od Lanxess Areny je dělí jediné vítězství.

Soupeřem MOUZ budou Švédové z NIP. Skandinávská pětice má za sebou náročnou bitvu s G2. Podobně jako MOUZ prohráli první mapu, v dalších dvou však dokázali soupeře přehrát. Zápas o všechno začíná v 16:00 a vy jej budete moci sledovat živě na Twitch kanále PLAYzone.

Výsledky IEM Cologne - 9. července

Ve skupině B se rozhodlo o prvních vypadnuvších i postupujících. Do první kategorii spadají brazilští 00NATION a východoevropská sestava Outsiders. Jihoameričané padli po boji s Liquid, Outsiders opouští po prohře s FURIA IEM Cologne bez vyhrané mapy.

Opačné problémy musí řešit Astralis a FaZe. Oba celky si totiž v sobotu zajistily účast v play-off a rozdají si to mezi sebou o přímý postup do semifinále.

Dánové si bez větších problémů poradili s Cloud9. Další luxusní představení má za sebou velikán Benjamin „blameF“ Bremer. FaZe stačily také pouhé dvě mapy na výhru nad Spirit.

Harmonogram 10. července

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny, Martin „Jafresss“ Rada, Matěj „Straty“ Cihlář, Petr „lomister“ Otradovec, Ondřej „Lelek“ Kvarda, Jozef „Joshua“ Dekan a David „Sphexxai“ Jelínek.

Živě budou diváci moci sledovat  vybrané zápasy základních skupin a kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).