Přejít k hlavnímu obsahu

Přepište historii! Faker se stal prvním hráčem LCK, který dosáhl 500 domácích výher

10. 7. 2022 | 16:22 League of Legends Zajímavost
Lee „Faker“ Sang-hyeok dosáhl převratného milníku. Stal se vůbec prvním hráčem, který v nejvyšší jihokorejské lize dosáhl 500 vítězství. Rekord dokonal výhrou 2:1 nad Gen.G. Zápas, medializovaný jako jeden z nejdůležitějších v této sezóně, dále upevnil Fakerovo jméno v historických knihách jako jednu z největších League of Legends postav všech dob.
Faker
Faker
Zdroj: Riot Games

Když se někdo zeptá, kterého profíka ze světa League of Legends zná, málokoho by jako první nenapadl Faker. Jihokorejský hráč je legendou už od svého debutu na stage, kde šokoval diváky svými dovednostmi. Tehdy mu bylo pouhých sedmnáct let a byl zelenáčem v dresu SKT T1. Nyní je nejstarším veteránem celé ligy (26 let) a pořád má co ukazovat. Každým zápasem posunuje laťku výš a výš, a teď překonal další rekordní hranici. Stal se prvním hráčem, který kdy vyhrál 500 her v nejvyšší soutěži LCK.

Náskok má v tabulkách obrovský. Druhá pozice patří o půl roku mladšímu Kimovi „Deft“ Hyuk-kyu, který ztrácí 129 výher! Je tedy otázka, zda se někdy vůbec podaří někomu legendu překonat. Jak se vlastně neslavnější hráč MOBA hry od Riotu dopídil k takovému číslu? Z těchto 500 výher bylo 58 na Azirovi – jednom z nejobtížnějších šampionů na midu všech dob. Od jeho vydání v roce 2014 je v jeho rukách stále přítomen, takže není žádným překvapením, že je na vrcholu seznamu jeho nejhranějších postav.

Zajímavé je, že pouze 34 her bylo na LeBlanc, která je široce považována za Fakerova šampiona a je jeho skoro až ikonickým pickem. Dále se může se pochlubit 67% mírou výher, pouze 242 prohrami ve srovnání s jeho 500 výhrami a během své téměř devítileté kariéry nasbíral přes 2500 killů. Faker je skutečný pojem.

Faker a jeho nejhranější postavy
Faker a jeho nejhranější postavy
Zdroj: LCK
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.