Přejít k hlavnímu obsahu

138 tisíc je ve hře, Samsung MČR Wild Rift pokračuje v neděli

24. 7. 2022 | 13:32 Wild Rift MČR mobile
Letošní Samsung MČR v mobilních hrách naváže na loňskou jízdu a ještě nabere na obrátkách. Po boku Brawl Stars se představí i oblíbený titul z dílny Riotu, Wild Rift. O 138 tisíc korun si můžeš zahrát i ty. Stačí se přihlásit do jedné z kvalifikací otevřených pro všechny, poskládat partu kamarádů a vyrazit do boje.
Samsung MČR ve Wild Rift startuje
Samsung MČR ve Wild Rift startuje
Zdroj: PLAYzone

Wild Rift po loňském úspěchu nemohl na letošním Samsung MČR v mobilních hrách chybět. Tento ročník nabídne týmům celkový prize pool 138 000 Kč. Ty budou hráčům rozdány v rámci online turnajové části, Midseason a největší část z odměny bude na hráče čekat tradičně během samotného grand finále MČR.

Dvoudenní offline event ve Vodafone PLAYzone Areně bude vyvrcholením celosezónního úsilí těch nejlepších domácích týmů. Do Prahy se lze dostat hned dvěma způsoby, skrze Midseason a klasickým poctivým sběrem MČR bodů.

Body získané během kvalifikací, online turnajů a Midseason budou pro většinu týmů vstupenkou na Finále MČR. Cesta je to jistá, avšak je potřeba podávat dlouhodobě dobré výsledky. Díky bodům se na finále do boje o 100 tisíc korun kvalifikuje šest nejlepších z tabulky Samsung MČR. Počítá se každý turnaj ze série, zde štěstí přeje vytrvalým. 

Na MČR vede i zkratka. Je jí, jako každoročně, turnaj zvaný Midseason. V polovině sezóny už se začínají žebříčky s body značně profilovat a Midseason může tabulce značně odlehčit. Hned dva týmy z něj totiž postoupí přímo na MČR. Jejich bodování tak ostatní týmy trápit nemusí. Co týmy nemusí trápit je taky zisk jakéhokoli nepostupového místa na Midseason. Body totiž bere každý a to v pěkně šťavnaté porci. Třetí místo sice zamává přímé vstupence na MČR, náladu si ale spraví ziskem 600 bodů. 

Harmonogram Samsung MČR v mobilních hrách - Wild Rift
TurnajDatum
1. turnajová sérieKvalifikace 17. a 24. 7., finále 29. 7.
2. turnajová sérieKvalifikace 31. 7.  a 7. 8., finále 12. 8.
MidseasonKvalifikace 21. 8., event 3. - 4. 9.
3. turnajová sérieKvalifikace 11. a 18. 9., finále 23. 9.
4. turnajová sérieKvalifikace  25. 9. a 2. 10., finále 7. 10.
Finále Samsung MČR22. - 23. 10.

Online turnaje

Celkem se odehrají čtyři turnajové série. Jejich součástí budou vždy dvě otevřené kvalifikace a online finále. Z každé kvalifikace postupuje top 4 do finále, zbytek týmů z top 16 získá MČR body. Pokud tým do finále postoupí z 1. kvalifikace, nemůže se už zúčastnit kvalifikace druhé. Hlavním lákadlem online finále jsou stovky MČR bodů k mání. Kromě bodů bude v online turnajích rozdáno 28 000 Kč z celkového prize poolu 138 000 Kč.

Bodování kvalifikací:

  • 1. - 4. místo - postup do online finále
  • 5. - 8. místo - 40 bodů
  • 9. - 16. místo - 20 bodů

Bodování online finále:

  • 1. místo - 250 bodů
  • 2. místo - 210 bodů
  • 3. místo - 180 bodů
  • 4. místo - 150 bodů
  • 5. - 6. místo - 120 bodů
  • 7. - 8. místo - 90 bodů
Harmonogram Samsung MČR Wild Rift 1. turnajové série
DatumTurnaj
Neděle 17. července od 18:001. kvalifikace Samsung MČR Wild Rift
Neděle 24. července od 18:002. kvalifikace Samsung MČR Wild Rift
Pátek 29. července od 18:00Finále

Midseason

Turnaj proběhne uprostřed sezóny, tzn. po prvních dvou turnajových sériích. V polovině srpna se uskuteční otevřená kvalifikace, ze které čtyři týmy postoupí do Midseason turnaje. Tam je pak doplní čtyři pozvané týmy dle MČR tabulky.

Midseason vyvrcholí jako offline event v nově otevřené Vodafone PLAYzone Areně. Oba finalisté získají slot do finále MČR, vítěz navíc také šťavnatou finanční odměnu. Body jsou ale to hlavní. Během Midseason se jich rozdá hned 2 500.

Po Midseason navíc proběhne přestupové období, konkrétně v období 5. - 10. září.

Bodování:

  • 1. místo - postup do finále MČR
  • 2. místo - postup do finále MČR
  • 3. místo - 600 bodů
  • 4. místo - 500 bodů
  • 5. - 6. místo - 400 bodů
  • 7. - 8. místo - 300 bodů

Finále MČR 

Dvoudenní offline event z Vodafone PLAYzone Arény se odehraje 22. - 23. října. Finále MČR se zúčastní osmička celků. Dva týmy získají místenku během Midseason, dalších šest pak postoupí podle MČR bodování.

Na Finále MČR budou mančafty bojovat o prize pool v hodnotě rovných 100 tisíc korun.

  • 1. místo - 50 000 Kč
  • 2. místo - 30 000 Kč
  • 3. místo - 20 000 Kč
Prize pool Samsung MČR Brawl Stars
TurnajCena
Online turnajové série28 000 Kč
Midseason10 000 Kč
Finále MČR100 000 Kč
Celkem138 000 Kč

Ty největší špíly sezóny budou vysílány na Twitch kanále PlayzoneCZ, dále pak na facebookových stránkách Prima COOL a také v HbbTV aplikaci televizních stanic Prima. Svým komentářem turnaj doprovodí ostřílená dvojice David ,,Davkouny“ Vogel a Prokop „Hippowan“ Sojka. 

Strategickým partnerem je opět výrobce mobilních telefonů Samsung, který šampionát dlouhodobě podporuje. I další partneři mají s mistrovstvím mnohaletou spolupráci. V sedmé sezóně jsou jimi prodejce elektroniky DATART, operátor a poskytovatel internetového připojení Vodafone a výrobce síťových prvků TP-LINK.

Pokud nechceš přijít o žádné aktuality a novinky okolo Samsung MČR, tak sleduj oficiální stránky akce. Vývoj sezóny včetně toho, jak se to má s plány na samotné grand finále, pak můžeš sledovat na FacebookuInstagramu i v podobě článků na našem portále. A pokud bys někdy měl chuť na pořádnou pařbu a perfektní občerstvení, tak zajdi do Vodafone PLAYzone Areny!

Partneři Samsung MČR Wild Rift
Partneři Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.