Přejít k hlavnímu obsahu

Severní Makedonie ovládla mistrovství Evropy. V těsném finále porazila Ukrajinu

10. 7. 2022 | 22:42 Counter-Strike 2 Reportáž
Papírové předpoklady byly potvrzeny. Severní Makedonie zvítězila na evropském šampionátu a postupuje na mistrovství světa. Ve finále EURO si Makedonci poradili s Ukrajinou 2:1. Turnaje se zúčastnila i česká reprezentace, jež se s turnajem rozloučila ve čtvrtfinále.
Finále EURO
Finále EURO
Zdroj: UESF

EURO v CS:GO je minulostí. Šestnáctka nejlepších týmů starého kontinentu se utkala v Rumunsku o titul mistrů Evropy. Mezi účastníky se objevila také česká a slovenská reprezentace.

Tým v čele s kapitánem Michalem „leckr“ Kadlíčkem došel v turnaji do čtvrtfinále, kde podlehl silnému Švédsku 0:2. Po cestě do play-off se Češi utkali také s již zmiňovaným Slovenskem, které nepřešlo přes základní skupinu.

Trofej pro vítěze si z Rumunska odvezl tým ze Severní Makedonie. Jeden z favoritů soutěže ukázal ve finálové BO3 proti Ukrajině velice kvalitní výkon, především pak 22letý Damjan „kyxsan“ Stoilkovski. Se skóre 61-45 byl největší hvězdou svého celku.

Makedonci si jako bonus odnáší postup na mistrovství světa v CS:GO a 10 tisíc dolarů.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).