Přejít k hlavnímu obsahu

EliGE zářil a Liquid jsou v play-off. Slaví i MOUZ, NIP se v Lanxessu nepředstaví

11. 7. 2022 | 12:24 Counter-Strike 2 Reportáž
Základní skupiny IEM Cologne jsou minulostí. Z šestnáctky týmů vykrystalizovala nejlepší šestka, který si to v legendární Lanxess Areně rozdá o jeden milion dolarů. Z elitní světové desítky se do play-off probojovali jen FaZe a Natus Vincere, o překvapení tedy nebylo nouze. O zřejmě největší šok se postarali Liquid, momentálně 15. tým světového žebříčku hrající s náhradníkem.
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis hrající za Liquid
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis hrající za Liquid
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Mirage má nového krále. Jonathan „EliGE“ Jablonowski předvedl na druhé mapě zápasu proti FURIA jeden z nejlepších individuálních výkonů roku. Skóre 41-16, žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl ani na polovinu killů co americká hvězda. Po vyhraném Ancientu to znamenalo triumf Liquid a postup do play-off. S náhradníkem Mareksem „YEKINDAR“ Gaļinskisem to prostě šlape.

Podobně velkým překvapením je účast MOUZ ve vyřazovací části. Jediný zástupce česko-slovenské scény na IEM Cologne tak může slavit. David „frozen“ Čerňanský se spolu se svým týmem ukáže před kolínskými diváky.

Výsledky IEM Cologne - 10. července

MOUZ se o postup do top 4 porvou s Astralis. Dánská pětice byla v neděli krátká na světovou jedničku FaZe. Pouze Benjamin „blameF“ Bremer se dostal do pozitivních čísel. A to proti celku typu FaZe nestačí. Lepší z dvojice Liquid/Astralis si o finále zahraje proti NAVI.

Ve druhém čtvrtfinále si zahrají zmiňovaní Liquid proti Movistar Riders. Španelé patří stejně jako jejich další soupeř mezi největší překvapení IEM Cologne. Vítěz duelu nastoupí v semifinále proti FaZe.

Harmonogram play-off IEM Cologne
Pátek 15. července
A115:30 Evropa MOUZ: Dánsko AstralisBO3
A219:00 Španělsko Movistar Riders: Spojené státy americké LiquidBO3
Sobota 16. července
B115:30 Ukrajina Natus Vincere:Vítěz A1BO3
B219:00 Evropa FaZe:Vítěz A2BO3
Neděle 17. července
C116:00Vítěz B1:Vítěz B2BO3

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny, Martin „Jafresss“ Rada, Matěj „Straty“ Cihlář, Petr „lomister“ Otradovec, Ondřej „Lelek“ Kvarda, Jozef „Joshua“ Dekan a David „Sphexxai“ Jelínek.

Živě budou diváci moci sledovat kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).