Přejít k hlavnímu obsahu

O krok blíže mistrovství světa. Kdo bude reprezentovat české barvy?

13. 7. 2022 | 19:25 Turnaj
S podporou České asociace esportu a automobilky Hyundai se první červencový týden odehrála národní kvalifikace na mistrovství světa v sim racingu, jež se uskuteční v nádherném Monaku. Podmínka byla jediná - zajet čas ve Vodafone PLAYzone Aréně. Týden uběhl jako voda a máme zde dvojici postupujících. A jedná se o vskutku velká jména na české sim racing scéně. Uslyšíme o nich i v evropské části kvalifikace?
Simracing world cup
Simracing world cup
Zdroj: PLAYzone

Jedním z prvních účastníků, který do arény zavítal, byl opravdový šampión. Znalcům bude jméno Michal Šmídl známo. Jedná se o čtyřnásobného  vítěze Virtual GP (2015, 2016, 2018 a 2019). Celkem 62 startů v této oblíbené sérii závodů, z toho 46 vítězství a rovnou 59 pódií (TOP 3) mluví samo o sobě.

Michal si navíc na začátku letošního roku zazávodil například s jezdcem F1 Maxem Verstappenem, když v týmu Redline opanovali závod čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Na italské Monze ve vozu Porsche 911 zajel jasně nejrychlejší čas kvalifikace ve Vodafone PLAYzone Areně 1:50:009.

Dlouhou dobu to vypadalo, že tohoto skvělého závodníka doplní profík Jáchym Galáš, který obohatil v sobotu 9. července návštěvníky arény svými zkušenostmi. Jeho ukázkové kolo bylo v čase 1:50:820, nakonec se však musel spokojit až s bramborovým umístěním.

V neděli totiž dorazila v rámci kvalifikace dvě další známá jména, Michal Blažek a Vojtěch Polesný. Ti dokázali Galáše předjet. Úspěšnějším z dvojice byl Polesný, který zajel čas 1:50:522.

Výsledková listina nejrychlejších jezdců
Výsledková listina nejrychlejších jezdců
Zdroj: PLAYzone

A jak bude cesta jezdců pokračovat? Čeká na ně ještě jedná překážka v podobě evropské kvalifikace, která se uskuteční v červenci. Z každého kontinentu postoupí pouze dvojice nejlepších do světového finále. To je na programu 23. října v Monaku.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!