Přejít k hlavnímu obsahu

MOUZ poprvé v play-off IEM Cologne. Přes koho vede cesta do finále?

14. 7. 2022 | 09:40 Counter-Strike 2 Preview
Nikdo to nečekal. Že se MOUZ, tým trápící se v polovině druhé světové desítky, dostanou mezi nejlepší šestky IEM Cologne? To je historický počin. Nikdy v historii německé organizace se to nepovedlo. Až nyní s Davidem „frozen“ Čerňanským jako hvězdou u kormidla. Čtvrtfinále ale nestačí. Mezinárodní mančaft ukázal formu, se kterou by mohl dojít opravdu daleko.
MOUZ na IEM Cologne
MOUZ na IEM Cologne
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Těsná prohra s Natus Vincere, vítězství nad Heroic, Vitality a NIP. Hned tři týmy z elitní světové desítky. To není špatná série pro MOUZ. Sebevědomí vyletělo nahoru, ani ve špatné situaci nesklonili hráči hlavy a bojovali až do konce.

Podle Jona „JDC“ de Castra je hlavní změna v komunikaci. „Komunikace byla opravdu čistá, v náročných situacích jsme zůstali klidní,“ řekl německý střelec v rozhovoru pro HLTV.org„V trénincích jsme měli velmi dobré výsledky, ale nebyli jsme schopni je přenést na server. Řekli jsme si, že se musíme trochu uvolnit, možná to bylo nervozitou,“ hodnotí JDC poslední měsíce.

Tlak na zlepšení výsledků byl veliký. Tomu odpovídala i radost MOUZ po postupu do čtvrtfinále. Historický moment pro organizaci i hráče.

Přelomový postup do play-off

Na tento moment čekali MOUZ skutečně dlouho. Postup ze základní skupiny na jednom z top eventů světového CS:GO. Na tuto metu se konečně MOUZ dostali.

Naposledy se jim to podařilo na začátku prosince roku 2020 během DreamHack Masters Winter. Z tehdejší sestavy zůstali v organizace pouze Aurimas „Bymas“ Pipiras a David „frozen“ Čerňanský.

Teď čeká MOUZ souboj s Astralis. Pokud uspějí, půjdou v semifinále na Natus Vincere. Nic jednoduchého evropskou skvadru nečeká.

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména.

Během vyřazovacích bojů nebudou chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny a Ondřej „Lelek“ Kvarda.

Živě budou diváci moci sledovat kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).