Přejít k hlavnímu obsahu

Derke byl k nezastavení a Fnatic začínají play-off VALORANT Masters suverénní výhrou

15. 7. 2022 | 10:45 VALORANT Reportáž
Druhý mezinárodní turnaj roku se ve čtvrtek dostal do fáze play-off. Osmička nejlepších týmů z celého světa vstoupila do Double Elimination pavouka, na programu byly první dva zápasy. V nich se představilo kompletní trio zástupců evropské scény, radovat se ale mohl pouze jeden.
Nikita „Derke“ Sirmitev
Nikita „Derke“ Sirmitev
Zdroj: Riot Games

Vyřazovací boje začaly soubojem regionů APAC a EMEA, zástupce Asie-Pacifiku vyzval tým z Evropy. Od indonéského týmu Paper Rex nikdo moc nevěděl, co čekat, navíc byl před play-off oslaben faktem, že pozitivně testovaný Jason „f0rsakeN“ Susanto musel odehrát zápas z izolace. Guild Esports sice skupinovou fázi ovládli se ztrátou jediné mapy, na Paper Rex ale nestačili a budou muset bojovat v Lower Bracketu.

Všichni ale očekávali, co se bude dít posléze. Hned v prvním kole pavouka se proti sobě totiž v repríze regionálního finále postavily dva nejlepší evropské týmy. Fnatic se však nenechali zahanbit a vstoupili do turnaje bravurně. FunPlus Phoenix trápili soupeře pouze na první mapě, na té druhé už to byla skoro exhibice. Nikita „Derke“ Sirmitev nastřílel 53 killů a zemřel pouze 22krát. Neuvěřitelná one-man-show!

Turnaj dnes pokračuje zbylými dvěma zápasy úvodního kola. V 17:00 se proti sobě postaví týmy z Chile a Jižní Koreje, Leviatán a DRX. Jihoamerický celek je sice přímo nasazený do play-off, DRX ale byli ve skupině dominantní. Následovat poté bude další vyhrocené utkání dvou rivalů, tentokrát se dočkáme souboje dvou nejlepších týmů z USA. Podaří se XSET potvrdit výsledek z finále NA ligy a opět porazit OpTic Gaming?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.