Přejít k hlavnímu obsahu

League of Legends trhák na plátně. Arcane bylo nominováno na dvě ceny Emmy

16. 7. 2022 | 14:49 League of Legends Zajímavost
Úspěšná televizní show ze světa League of Legends pokračuje v zisku popularity a ocenění. Animovaný seriál byl nyní nominován hned na dvě ceny Emmy. Arcane, vytvářený šest dlouhých let více než 400 profíky v oboru, sklízí své ovoce.
Arcane
Arcane
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Animované dílo produkované společnostmi Riot Games a Fortiche sklidilo od svého uvedení v listopadu 2021 kladné ohlasy u většiny kritiků, přičemž poslední nominace na Emmy je největší ze všech. Devítidílný seriál, který sleduje osudy několika postav ze hry, byl nominován na dvě nejprestižnější televizní ceny: Vynikající animovaný program a Vynikající střih zvuku pro komediální nebo dramatický seriál a animaci.

Právě šestá epizoda s názvem „When These Walls Come Tumbling Down“ získala nominaci na obě ceny.

Produkce Riot Games ale čelí tvrdé konkurenci v obou kategoriích. Bob's Burgers, Rick a Morty, Simpsonovi a What if...? od Marvelu byly nominovány v kategorii Vynikající animovaný program. Ve Vynikajícím střihu zvuku zase Ted Lasso, Love Death + Robots a tři další. Arcane je favoritem první kategorie po úspěchu na Annie Awards 2022, kde si seriál odnesl všech devět cen, na které byl nominován.

„Je těžké vyjádřit slovy, co to znamená být nominován po boku tak fantastické skupiny tvůrců a projektů,“ řekl výkonný producent Christian Linke Deadline. „Šestiletá cesta do Arcane by nebyla možná bez více než 400 profesionálů, kteří tomu dali srdce.“ Pro ty, kteří čekají po zakončení první řady, je pokračování Arcane opravdu na cestě. Datum sice stále není známo, ale tolik let už prý čekat nemusíme.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.