Přejít k hlavnímu obsahu

Naprosto drtivá pomsta ze strany OpTic Gaming. Evropa si to dnes rozdá o přežití

16. 7. 2022 | 09:44 VALORANT Reportáž
VALORANT Masters má za sebou všechna čtvrtfinálová klání horního pavouka. K dvojici Paper Rex a Fnatic se připojila korejská jednička DRX a obhájci titulu OpTic Gaming. O přežití se naopak utkají nejprve evropské celky FunPlus Phoenix s Guild Esports a Kodaň budou muset opustit také XSET nebo Leviatán.
OpTic Gaming
OpTic Gaming
Zdroj: Riot Games

Králové Jižní Koreje DRX se mohou pyšnit účastí na všech dosavadních akcí Masters. Do zápasu s chilskou sestavou Leviatán tak šli jako jasní favorité. Letošní šampioni LATAM regionu je ale troufale vyzvali na Ascend a jako nováčci všem vytřeli zrak a soupeře doslova ztrapnili.

Na mapě Breeze bylo ale vše oplaceno stejnou mincí, čímž DRX potvrdili svoji osmiměsíční neporazitelnost na této mapě. Na jihoamerickém celku se čím dál více projevovala nepřítomnost hlavního trenéra, který byl v domácí lize pro tým stěžejní. V rozhodujícím kole nervy lépe udržela korejská sestava a poslala Leviatán do Lower Bracketu.

Poté nastala velká chvíle pro severoamerické fanoušky. Bitva mezi obhájci titulu OpTic Gaming a XSET, kteří si tak zopakovali regionální finálové klání. Green Wall má ale o poznání větší porci zkušeností na mezinárodních pódiích a první mapu jasně ovládli. Přesun na Bind proměnil krále posledního Masters do skutečné podoby. Dosáhli vysněné pomsty z jejich posledního střetu a ukázali, že chtějí obhájit prvenství. Navíc ještě nikdy s nikým neprohráli dvakrát po sobě. Sedmkrát slíbili pomstu a sedmkrát slib splnili.

Dnes se dostáváme k prvním vyřazovacím duelům v play-off. Opustit Kodaň muset první zástupce regionu EMEA, protože se o přežití poperou dva silné celky Guild Esports a FunPlus Phoenix, které ale předchozí zápas nezvládly. Konečná pak čeká i na jeden z nasazených týmů, Leviatán vyzve XSET. Po sobotním programu tak v dějišti zůstane už jen polovina nejlepších týmů. Kdo se dostane až před živé publikum?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.