Přejít k hlavnímu obsahu

Vysněné finále je realitou. FaZe na IEM Cologne vyzvou Natus Vincere

17. 7. 2022 | 00:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Překvapení se nekoná, o trofej IEM Cologne se v neděli utkají světová jednička a dvojka. Natus Vincere zvládli i přes mírné obtíže na druhé mapě zápas s Astralis, FaZe si poradili se španělským překvapením Movistar Riders. Finálový souboj bude živě vysílán na Twitch kanále PLAYzone v neděli od 16:00.
IEM Cologne
IEM Cologne
Zdroj: ESL | Helena Kristiansson (s povolením)

Natus Vincere - Astralis 2:0 (16:8, 19:17)

Jako za starých časů. Souboje Natus Vincere a Astralis nezklamou ani v roce 2022. Zatímco v dřívějších dobách vycházeli ze vzájemných duelů lépe Dánové, v posledních letech převzali otěže borci reprezentující Natus Vincere. Trend se potvrdil i v Kolíně nad Rýnem.

Veto rozhodlo o trojici map: Nuke jako pick Astralis, Mirage vybraná Natus Vincere a na případný decider připadl Overpass.

Pokud dánská pětice doufala v povedený start na své mapě, tak východoevropská sestava je rychle vyvedla z omylu. NAVI šli v první polovině do trháku, na CT straně si připsali hned jedenáct kol. To bylo manko, které se Astralis nepovedlo smazat. Aleksandr „s1mple“ Kostyliev se skóre 26/10 tradičně kraloval.

Na druhé mapě, kterou byla Mirage, začali Astralis parádně. Dvanáct kol v první polovině, jen těžko chtít lepší základ pro vítězství. Jenže luxusně hrajícího Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho (37/28) postupně dorovnal Valeriy „b1t“ Vakhovskiy (37/27) a strhl vývoj zápasu na stranu svého mančaftu. NAVI po těsném prodloužení vyhráli i Mirage a slavili postup do finále IEM Cologne.

FaZe - Movistar Riders 2:0 (16:12, 16:9)

Sesazení králové chtějí zpět na trůn. A nezastaví se před ničím. Ani Movistar Riders, jedno z největších překvapení IEM Cologne, nedokázali konkurovat FaZe.

Ancient byl od počátku v režii současné světové dvojky. FaZe si připisovali na svůj účet jedno kolo za druhým,  na teroristickou stranu šli s jedenácti body v zádech. Za stavu 14:4 se ale mašina zastavila a Movistar Riders získali hned osm kol v řadě. Až luxusní 1v3 clutch v podání kanadského ostrostřelce Russela „Twistzz“ Van Dulkena rozhodl o Ancientu.

Nuke probíhal v odlišném tempu. Španělé drželi s favoritem krok a do druhé poloviny šli dokonce ve vedení 8:7. Podobné komplikace jako na Ancientu ale FaZe nedovolili. Z následujících deseti kol vyhráli hned devět. Movistar Riders byli bezradní a s IEM Cologne se dělí na krásném děleném třetím místě.

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním IEM Cologne na streamu PLAYzone vás budou provázet známá jména.

Finálový souboj titánů bude komentovat dvojice Michal „Mishek“ Kabele a Jakub „Koty“ Kotajny.

Finále IEM Cologne začíná v neděli od 16:00. 

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).