Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní jízda pro Neona! Víkend plný zvratů nepřinesl Patrikovi a Humanoidovi ani bod

17. 7. 2022 | 12:12 League of Legends Reportáž
Víkend, jako byl tento, divák uvidí málokdy. Zápasy, které měly být vyhrané, skončily porážkou a titáni padli. V LEC je je možné vše a tabulka ukazuje nečekané pořadí. Čeští hráči si poslední zápasy do paměti raději neuloží, zato slovenská hvězda určitě.
Matúš "Neon" Jakubčík
Matúš "Neon" Jakubčík
Zdroj: LEC

Skoro nadlidský úkol měl před sebou Matúš „Neon“ Jakubčík. Jeho tým Misfits začal letní split bídně čtyřmi prohrami v řadě, ale rázem chytili formu. V pátek navíc čelili nadupané sestavě Fnatic s Markem „Humanoid“ Brázdou a v sobotu obhájcům titulu G2 Esports. Co se však nestalo, porazit dokázali oba dva neúspěšnější evropské celky, což jim zajistilo už pátou výhru, takže jsou už v kladných číslech.

Víkend bez porážky mají za sebou také MAD Lions a překvapivě SK Gaming, kteří si v úvodním sobotním klání poradili s Excel Esports, kde působí Patrik „Patrik“ Jírů. Ten bohužel nezvládl ani předešlý duel s Astralis a musel tedy opustit popředí tabulky, kde jeho tým nahradila, jak jsme bývali zvyklí, sestava Rogue.

Další český hráč bez získaného bodu za čtvrtý týden je Humanoid, který kromě Neona podlehl také v ostře sledovaném zápase svému bývalému spoluhráči Matyáši „Carzzy“ Orságovi. Zápas týdne měl v týmu Vitality jasného hrdinu na topu, Barneyho „Alphari“ Morrise, který soupeře rozmetal na kusy.

Takto máme za sebou přesně polovinu základní části letního splitu. Šanci na play-off mají stále všechny celky, ale například pro BDS je spíše mizivá. Týmy od třetího do osmého místa naopak dělí jediná výhra. Čtvrtý týden tabulkou zamotal opravdu hodně a střet je neskutečně vyrovnaný. Stát se může opravdu vše!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.