Přejít k hlavnímu obsahu

Singapurská sestava porazila krále Evropy! Fnatic se poperou o udržení

18. 7. 2022 | 11:50 VALORANT Reportáž
Očekávaný semifinálový zápas mezi nejdominantnějšími týmy v Kodani se dostal mezi ty dosud nejsledovanější. Evropská a singapurská jednička podávaly tento split neuvěřitelné výkony, ale na stage se Paper Rex včera podívali pouze dva hráči. Rozhodovalo se i o druhém finalistovi.
Jinggg
Jinggg
Zdroj: Riot Games

Singapurská sestava Paper Rex čelí problémům s covidem, přičemž tři hráči hráli z izolace a stejně tak se osobně nemohl účastnit trenér. Vypadalo to tedy jako 2v5 mise a diváci spíše věřili britské organizaci. Nicméně to, co PRX předváděli ve svém prvním zápase, byl jen slabý odvar toho, co ukázali proti Fnatic.

Agresivita, originální taktika, talent hráčů a mnohem více. APAC region má na trůnu skutečně progresivní tým a hvězdný celek jako Fnatic jejich tempu nestačil. Nikita „Derke“ Sirmitev se trápil a po dlouhé době jsme ho dokonce viděli i změnit agenta. Každý člen soupeřova týmu byl naopak téměř k nezastavení. Oranžovo-černé udržovali ve hře především Emir Ali „Alfajer“ Beder a IGL Jake „Boaster“ Howlett. Hrály se navíc dvě mapy, na kterých týmy v tomto splitu ještě neprohrály. Čisté skóre ale mohl udržet jen jeden.

Paper Rex se ukázali v tom pravém světle a určitě je to tým, se kterým se musí počítat jako s tím nejvíce nevyzpytatelným. Jason „f0rsakeN“ Susanto a Jing Jie „Jinggg“ Wang zatápěli soupeřům při každé příležitosti. Fnatic padli nejprve 11:13 na Ascentu a poté 10:13 na Bindu, což je mapa, kterou asi bude nyní každý tým raději banovat, pokud se s nimi střetnou. Pozor i na jejich fanoušky!

Další klání měli na svědomí obhájci z Reykjavíku OpTic Gaming a jihokorejská sestava DRX, která podává úžasné výkony. Green Wall pro první mapu zvolili Ascent a obdrželi za to výprask 4:13. Korejci zase zvolili Breeze a dopadli úplně stejně, jako soupeř na té minulé, tedy porážkou 4:13. To už se totiž začali probouzet střelci severoamerického celku a začal působit adrenalin na pódiu. Jimmy „Marved“ Nguyen podává stabilní výkony celou dobu, ale kdo naskočil na vlnu euforie byl Jaccob „yay“ Whitaker, El Diablo.

Rozhodujícím dějištěm byl Bind. OpTic si nastřádali pořádný náskok, ale jak se blížili k cíli, DRX přicházeli s novými nápady a soupeře dohnali. Začala přetahovaná, ale do posledního kola naskočila šokujíce díky Thrifty americká organizace. Závěr si pak pohlídala a úspěšně postupuje do finále horního pavouka.

Na vypjatý zápas OpTic Gaming a Paper Rex si ale musíme ještě počkat, protože než se dostaneme před diváky, tak turnaj musí opustit ještě dva týmy. Pondělní program nabídne střet Fnatic a Leviatán, následovat bude souboj DRX vs. FunPlus Phoenix. První zmíněná dvojice se dosud nepotkala, tak těžko říci, co očekávat. Druhé klání ale už jednou vítěze mělo, ve skupinách fénixové podlehli 1:2, ale to podle Ardise „ardiis“ Svareniekse měla korejská sestava štěstí. Uvidíme, zda ho budou mít i dnes od 17 hodin!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.