Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne trhalo rekordy sledovanosti, finále si pustilo jeden a čtvrt milionu diváků

18. 7. 2022 | 14:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jedno z nejlepších finále v historii Counter-Striku na IEM Cologne mezi Natus Vincere a FaZe naladilo v neděli večer bez pár stovek jeden a čtvrt milionu diváků. Podle webu escharts.com jde o nejsledovanější turnaj CS:GO historie, na němž se nehrálo o Major trofej. Na druhé místo bylo odsunuto letošní IEM Katowice.
FaZe slaví vítězství na IEM Cologne
FaZe slaví vítězství na IEM Cologne
Zdroj: Adela Sznajder/ESL (se souhlasem)

Tisícovky diváků přímo v Lanxess Areně a přes milion online. Finále IEM Cologne 2022 se zapsalo do vzpomínek mnoha esportových nadšenců po celém světě. Takovou show totiž fanoušci během roků bez offline eventů postrádali.

Ukazují to i čísla escharts.com. BO5 finálový zápas mezi šampiony FaZe a stříbrnými Natus Vincere zaznamenal v jeden moment 1 249 426 diváků. To je dvakrát víc než druhé nejsledovanější utkání turnaje, jímž bylo semifinále mezi Astralis a NAVI (591 195).

Kolínská soutěž předčila dosavadní rekord z letošního IEM Katowice. Tehdy se vyšplhalo grand finále G2 vs. FaZe, kdy mančaft kolem Finna „karrigan“ Andersena smetl soupeře 3:0, na 1 122 015 diváků.

IEM Cologne je dle statistik escharts.com pátým nejsledovanějším turnajem CS:GO všech dob. První čtyři místa okupují Majory, přičemž pomyslné zlato bere PGL Major Stockholm.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).