Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague opět mění dva hráče. Přivítá základní pětka nové tváře?

18. 7. 2022 | 17:20 Counter-Strike 2 Přestup
Další letní přestup je na světě. Sestava Entropiq Prague je dnešním dnem pouze tříčlenná, nastalo tak vyhodnocení snažení mezinárodního složení s komunikací v angličtině. Vzhledem k tomu, že jedna ze zahraničních posil ale zůstává, to tak vypadá, že je tým připraven pokračovat v této cestě.
j1NZO a twist
j1NZO a twist
Zdroj: Entropiq

Kdo má rád spekulace o přestupech a možných sestavách, pro toho jsou letní měsíce jednou z největších sezónních žní. Jako další na vlak červencových změn nastupuje tým Entropiq Prague, který dal sbohem dvěma hráčům základní pětice. Poslední zásah do sestavy přitom nastal ani ne před dvěma měsíci.

Pro rok 2022 se vedení Entropiqu rozhodlo udržet totožné složení pražské sestavy, po vyhoření na Tipsport CS:GO Bratislava přišla velká změna. Dva čeští hráči zamířili na lavičku a místo nich přišlo duo cizinců. Vedle rakouského snipera a německého riflera organizace přivedla také brazilského kouče. Všichni tři jsou shodou okolností bývalými spoluhráči kapitána Michala „leckr“ Kadlíčka z dob působení v zahraničí.

„Ten aktuální projekt má tříměsíční horizont. Čeká nás poměrně hodně turnajů a lig a našim cílem je během těchto tří měsíců vrátit se do TOP 3 v CZ/SK a následně si v létě vyhodnotit další kroky,“ komentoval situaci tehdy CEO Entropiqu Daniel Kloud. Ještě předtím ale v týmu došlo ještě k jedné změně, když tým vyzkoušel Matěje „twist“ Petráše namísto Simona „KWERTZZ“ Horáka. Ani tento krok ale zřejmě nebyl správným směrem.

23letý hráč se zkušenostmi z eSuby nebo Sampi.Tipsport totiž v týmu po několika týdnech končí. Spolu s ním se poroučí Jonas „j1NZO“ Jalowski, jemuž se výkonnostně tohle angažmá moc nevyvedlo. Oba hráči by měli v Entropiqu skončit nadobro, nehrozí tak, že by strávili další měsíce pouze na lavičce.

Zatímco SINNERS mají záplatu v sestavě vyřešenou a ENTERPRISE nebo Dynamo Eclot vypadají, že léto u nich bude nezvyklé klidné, tak v kancelářích pražské organizace budou následující dny ve znamení hledání nových posil. Tento úkol nebývá uprostřed sezóny nikdy jednoduchý. Na lavičce však stále sedí Jan „HONES“ Urválek a hráčský odpočinek si dopřává Filip „AJTT“ Dolenský. Zatímco návrat prvního jmenovaného se očekávat nedá, v druhém případě by byl návrat ostříleného střelce vítaný. Pokud bude zájem oboustranný.

Díky setrvání rakouského reprezentanta Michaela „sesL“ Higatzbergera však mají Entropiq Prague širší možnosti. Nemusí se omezovat pouze na domácí hráče, ale stále mohou vyhlížet nové pilíře i za hranicemi.

Jak vypadá současná sestava EIQ Prague?

 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Rakousko Michael „sesL“ Higatzberger

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský – na lavičce
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek – na lavičce

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.