Přejít k hlavnímu obsahu

Králové Riftu. Kteří hráči se pyšní těmi nejlepšími statistikami v letním splitu?

19. 7. 2022 | 13:09 League of Legends Zajímavost
V komunitě se říká, že KDA hru nevyhrává, ale určitě platí, že si jde ruku v ruce s vítězstvím. Statistika nám ale řeknou mnohé a to platí i v tomto případě. Kteří hráči z absolutní špičky League of Legends se mohou pyšnit nejlepším poměrem zabití a asistencí vůči úmrtím?
Fnatic Upset
Fnatic Upset
Zdroj: LEC

Minulý víkend oficiálně zakončila profesionální League of Legends scéna polovinu letního splitu. Všechny čtyři hlavní regiony jsou nyní ve druhé, což znamená, že závody o play-off, které otevírají brány na mistrovství světa, se brzy dostanou z plného proudu do svého závěru. Tým jako takový musí být samozřejmě sehraný, ale i jediný článek může vyčnívat nad ostatními. Pouze dva hráči stojí v čele celosvětového žebříčku KDA tohoto splitu: Gen.G AD Carry Park „Ruler“ Jae-hyuk a Top Esports midař Zhuo „knight“ Ding.

Výše zmínění jsou jediní dva hráči v nejvyšších ligách čtyř hlavních regionů světa, kteří mají letos v létě KDA známky vyšší než 10,0. Právě teď má Ruler KDA na hodnotě 10,8, zatímco Knight má podle webu Oracle's Elixir 10,1. Nejpůsobivější je, že tito dva hráči mají obdivuhodnou velikost vzorku, která podpoří jejich ohromující starty v tomto splitu. Každý z nich už v letní části sezóny odehrál více než 20 her.

Top Esports knight, Gen.G Ruler
Top Esports knight, Gen.G Ruler
Zdroj: LPL/LCK

Gen.G jsou na vrcholu žebříčku korejské LCK, Top Esports sice druzí v čínské LPL, ale mají zápas k dobru. Oba týmy v současné době drží aktuální bilanci 9-1 a jsou horkými favority na reprezentování svých regionů na mistrovství světa koncem tohoto roku. Třetí nejvyšší KDA na světě patří slavnému midlanerovi Sørenu „Bjergsen“ Bjergovi z týmu Liquid, který v LCS dosahuje výše 9,7 a také útočí na dvouciferné číslo.

Šampion KDA jarního splitu, Fnatic ADC Elias „Upset“ Lipp, aktuálně vede letní tabulku LEC s „pouhou“ známkou 6,5, protože má před sebou ještě dlouhou cestu, pokud se chce vyrovnat skóre 16,5 KDA, které zvládl na jaře. Upset zemřel letos v létě již 11krát v devíti zápasech, což je tolik, jako v celém jarním splitu.

Druhá polovina sezóny startuje a hráči mají ještě spoustu času statistiky vypilovat. Ale priorita je jasná, vyhrávat a dostat se na nejdůležitější událost tohoto roku – Worlds 2022! Zvýšené sebevědomí se ale vždycky hodí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.