Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší střelec mezinárodní ligy Surge? To je český hráč alexiiik!

19. 7. 2022 | 11:49 VALORANT Zajímavost
Letní split obohatil regionální ligu Surge o další český tým a s ním přišel i ten nejlepší hráč celé soutěže. ENTERPRISE se svou novou sestavu měli play-off na dosah ruky, ale nakonec jim postup nevyšel. Jeden z hráčů se ale může pyšnit největší produktivitou celého turnaje!
Alexiiik
Alexiiik
Zdroj: ENTERPRISE esports

Skupinka různorodých hráčů se tento rok dala dohromady, utvořila tým Podnik a vrhla se na kompetitivní trasu VALORANTu. Když se dostala až soutěže VRL East: United, všimla si jí česká organizace ENTERPRISE a přijala je pod svou vlajku. Skvělým výkonem si zajistila sestava účast ve vyšší soutěži VRL East: Surge, kde již působila další česká organizace Entropiq. Nová etapa začala nejen pro EP, ale i pro jejich nové hráče.

Po průběžném vedení základní části se české organizaci finiš moc nevyvedl. Jako jediný se do play-off dostal Martin „hitch“ Srp s mezinárodní sestavou NOM. Jeden z nováčků se ale i tak představil v neskutečné parádě. Teprve šestnáctiletý Alex „alexiiik“ Havlásek od počátku ničil soupeře a ukazoval, že je budoucností VALORANTu. Nemohl se sice radovat z postupu, ale být nejlepším střelcem splitu? To si za rámeček rozhodně dát může!

Alexiiik se po celou dobu držel duelistů, především Raze a Jett, se kterými válcoval soupeře tak, že v jednu chvíli byly na pochybách i pořadatelé, zda hraje podle pravidel. Český střelec měl v průměru 21,2 killů na zápas a ACS 279. Co ale rozhodovalo, bylo 1,30 zabití za jednu smrt, neboli K/D ratio. Není zatím však jasné, jaká budoucnost liga bude mít, protože hru čeká franšízing. Jedno ale jisté je, Alex Havlásek se v ní neztratí!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.