Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5: Mobilní pecky, které hrál každý. Jaká je vaše nejoblíbenější?

3. 10. 2022 | 14:02 PR článek
Tyto mobilní hry si vyzkoušeli snad všichni. Kdo vlastnil chytrý telefon, tak na něm měl místo na tyto pařby. Kolem roku 2010 vyšly legendy, jež se zapsaly do vzpomínek milionů hráčů. Vyzkoušeli jste všechny?
Fruit Ninja
Fruit Ninja
Zdroj: Halfbrick

Angry Birds

Rok vydání: 2009

V jednu dobu nejpopulárnější mobilní hra na světě. Angry Birds, to byl fenomén, který znal každý. O popularitě hry vypovídají i dva filmy Angry Birds či vánoční spolupráce s firmou Samsung.

Koncept byl jednoduchý. Ptáci se snaží získat svá vejce zpět od zlých zelených prasátek. Když jsou všichni nepřátelé zneškodněni, odemkne se následující úroveň. V té je úkol stejný. Ve hře je přes 700 levelů.

První verze hry byla vydána 10. prosince 2009 pro iOS. Následně byla hra vydána pro operační systémy Android a Symbian.

Candy Crush Saga

Rok vydání: 2012

Candy Crush byla hra původně vydaná na Facebooku. Extrémně populární pecka se na konci roku 2012 dočkala i mobilní verze pro iOS a Android.

Ve hře uživatelé procházejí úrovně tak, že vyměňují barevné bonbony na hrací ploše, aby vytvořili shodu tří nebo více dobrot stejné barvy. Tím tyto bonbony z hrací plochy odstraní a nahradí je novými a mohou poskládat další shody.

Popularita Candy Crush Saga trvá dodnes. King, společnost, jež stojí za hrou, vydala další verze: Candy Crush Soda Saga, Candy Crush Jelly Saga a Candy Crush Friends Saga.

Cut the Rope

Rok vydání: 2010

Jedna z nejpopulárnějších a zároveň neroztomilejších her na světě. Cut the Rope. Název vypovídá o všem. Přeřízněte ve správný čas lano a nakrmte svého kamaráda Om Noma.

Her Cut the Rope bylo vydáno hned deset. Ta první v roce 2010. Poslední, Cut the Rope: Remastered, spatřila světlo světa v roce 2021. Vesměs se jedná o obrovsky oblíbená díla.

Celkově byla série Cut the Rope na mobilní zařízení stažena více než miliardkrát. Obrovsky populární je také animovaný seriál Om Nom Stories.

Fruit Ninja

Rok vydání: 2010

Ninja krájící ovoce byl na začátku minulého desetiletí extrémně populární. Snad každý přejížděl prstem po obrazovce jako o život a pokoušel se dosáhnout nejvyššího skóre. Jednoduchý koncept, jež si získal stovky milionů fanoušků po celém světě.

Hráč musí ve Fruit Ninja krájet ovoce, které je vyhozeno do vzduchu, přejetím prstem (prsty) po dotykové obrazovce zařízení. Ale opatrně na bomby! Těch se pochopitelně dotknout nesmíte.

Také hra od Halfbrick Studios se pochopitelně rozmohla. Seriál Fruit Ninjas: Frenzy Force má na YouTube stovky milionů zhlédnutí. Fruit Ninju si mohou vyzkoušet také hráči s virtuální realitou.

Subway Surfers

Rok vydání: 2012

To nejlepší na konec. Subway Surfers jsou podle několika zdrojů včetně thegamer.com druhou nejhranější mobilní hrou historie. 

Ve hře se hráči vžijí do role mladých graffiti umělců. Ti jsou dozorcem přistiženi při „sprejování“ v železniční stanici metra. Utíkají přes koleje, vyhýbají se vlakům, skákají na ně a současně sbírají mince, bonusy a speciální předměty. Je to pořádná jízda a je třeba se maximálně soustředit. Pařit můžete dokud postava nenarazí do překážky, není chycena nebo ji nesrazí vlak. V tom případě jedete znovu.

I v případě Subway Surfers existuje animovaný seriál. Nese název Subway Surfers: The Animated Series.

Nejlepší herní telefony?

Proč si neužít i starší pecky na pořádném stroji, který zajišťuje ten nejlepší herní zážitek? Pořádně zapařit Subway Surfers nebo Fruit Ninja může zaručit hodiny zábavy a nostalgie.

Ideální podmínky nabízí telefony řady Galaxy S22 a levnější varianta Samsung Galaxy A53.

Model Galaxy S22 má 8 GB RAM, displej s Full HD rozlišením 1080 x 2340 a osmijádrový procesor s rychlostmi 2,8 GHz, 2,5 GHz a 1,8 GHz. Zařízení nezklame ani velikostí 146.0 x 70.6 x 7.6 (mm).

Galaxy A53 mnohé překvapí svou „nabušeností“. Stejně jako u již zmíněného Galaxy S22 se Samsung pyšní osmijádrovým procesorem. Ani ten není žádný pomalík s rychlostí 2,4 GHz, 2 GHz. Hlavní displej s Full HD rozlišením 1080 × 2400 je jako dělaný na krájení ovoce na Fruit Ninjovi!

Štítky: Mobilní hry, Samsung
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).