Přejít k hlavnímu obsahu

Pantheon se chystá zpět do jungle. Riot připravuje změny, co se stane?

20. 7. 2022 | 12:16 League of Legends Update hry
Dá se hrát snad všude. Pantheon je muž mnoha rolí. A nyní by se podle Spideraxe, jednoho z nejdůvěryhodnějších zdrojů na Twitteru, mohl vrátit do jungle. Bojovník s kopím by měl co nevidět na PBE dostat buff svého Q proti neutrálním monstrům. To by jej mohlo vrátit do stadia z předchozích sezón, kdy se po lese pohyboval častěji.
Pantheon
Pantheon
Zdroj: Riot Games

Bez znalosti jeho aktuální rozpoložení by si každý tipnul, že Pantheon patří do jungle. Jeho kit je na to jako dělaný. Q a E jako dělané na jungle clear, W a R pak perfektní pomocníci při gankování. V sezóně 12 se ale Pantheon do lesa příliš nepodíval.

A když už, tak se ztrácel a svému týmu často nikterak nepomáhal. V patchi 12.13 jsou na webu op.gg zaznamenány globálně necelé dva tisíce zápasů, kdy se Pantheon pohyboval v jungli. Vítězství slavil ve 45% případů.

Žalostný win rate by měl být napraven díky zvýšenému damage Q proti neutrálním monstrům. Nyní je na 70%, po updatu by se měl vyšplhat na 105%. To už je slušná porce navíc.

Jak správně poukázal youtuber Ryscu, Pantheon v jungli nahání strach. Point and click stun na W není rozhodně nic příjemného. Alespoň pro jeho soupeře.

Změny by měly do League of Legends přijít v updatu 12.14.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).