Přejít k hlavnímu obsahu

Světoznámý streamer nabízí divákům bezplatné služby. Na program věnoval přes 8 milionů korun

20. 7. 2022 | 16:12 Zajímavost
Populární Twitch streamer Trainwreck oznámil spuštění nového projektu týkajícího se péče o duševní zdraví s názvem Community Care Program. Program byl vyvinut ve spolupráci s organizací Rise Above The Disorder a bude poskytovat bezplatné terapeutické služby členům jeho komunity prostřednictvím Discordu.
TrainwrecksTV
TrainwrecksTV
Zdroj: Twitch

Od startu streamování v roce c roce 2014 se popularita Tylera Faraze  „Trainwreck“  Niknama rapidně zvyšovala, a tak začal používat svou platformu ke zvýšení povědomí o důležitých společenských problémech, jako je například duševní zdraví. Je také znám svou mimořádnou štědrostí, poskytuje často peníze a finanční podporu svým fanouškům – a nyní na tento seznam přidává celý nový projekt.

Program Komunitní péče je novou iniciativou organizace Rise Above The Disorder (RAD). Umožní streamerům pomoci svým komunitám tím, že jim poskytnou možnost bezplatného přístupu ke službám duševního zdraví. Přístup k programu budou mít i ti, kteří si nemohou dovolit zdravotní pojištění nebo služby týkající se duševního zdraví. Trainwreck je jedním z prvních, kdo se do takové nové iniciativy zapojil a věnoval na ni 350 tisíc dolarů, tedy skoro 8 a půl milionu korun. Podle oznámení to bude odpovídat zhruba 12 000 terapeutických sezení. „Společně odstraňujeme hlavní překážky obklopující terapii: náklady a snadný přístup,“ píše na Twitteru organizace

Výsledkem je, že ti, kdo sledují  například Trainwrecka a jsou součástí jeho komunity, budou mít nyní přístup k profesionální péči o duševní zdraví prostřednictvím Rise Above The Disorder. A to bez ohledu na cenu, umístění nebo pojištění. Jaké služby budou poskytovány? Program spustí nového robota Discord 24/7 (s roboty Twitch a YouTube údajně také pracuje). Členové komunity mohou robotovi poslat zprávu o pomoc. Poté budou soukromě a bezpečně spojeni s odborníky na duševní zdraví v organizaci RAD.

Jak budou mít členové komunity přístup k této podpoře?

Na svém Twitteru Trainwreck uvedl stránku, která obsahuje všechny podrobnosti o tom, jak se do programu zapojit. Kromě toho odkaz také dává uživatelům možnost klást další otázky, pokud potřebují vysvětlení. Pro členy komunity, kteří hledají pomoc prostřednictvím programu komunitní péče, je tento proces jednoduchý. První věc, kterou musíte udělat, je poslat zprávu skrz Discord a požádat o odkaz na plánovací platformu společnosti. Zde pak budete mluvit s pracovníkem z Rise Above the Disorder, který vás poté vás spojí s terapeutem.

Trainwreck je prvním tvůrcem obsahu, který spolupracuje s podobným programem týkající se duševního zdraví. Vyzývá však ostatní streamery, aby se k jeho iniciativě přidali.

Štítky: Trainwreck
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.