Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG, League of Legends nebo FIFA. Které slavné hry mají své mobilní verze?

6. 10. 2022 | 14:10 PR článek
Hry pro víc hráčů (multiplayer) jsou čím dál tím populárnější. Speciálně pak ty, které mají své předchůdce v oblíbené počítačově pařbě. Podobných her každým rokem přibývá a někdy dokonce předběhnou své starší předlohy. Jaká nejznámější díla jsou přístupná také v mobilní podobě?
PUBG Mobile
PUBG Mobile
Zdroj: Krafton

PUBG Mobile

Žádný jiný titul snad ani nemohl být zmíněný jako první. PUBG Mobile je fenomén a nejhranější mobilní hra na světě s více než jednou miliardou stažení. Ani Subway Surfers, Clash of Clans nebo Candy Crush Saga nedosahují popularity PUBG Mobile.

Hra vydaná v březnu roku 2018 má stejný princip jako počítačová verze. Hráči seskočí na ostrov. Musí přežít, zachránit se před zmenšující se nebezpečnou zónou a nenechat se zneškodnit svými nepřáteli. Kdo přežívá poslední, vyhrává.

PUBG Mobile je podobně jako řada dalších her náročnější pro starší a méně kvalitní mobilní telefony.

Perfektní herní zážitek mají uživatelé jistý se zařízením Samsung Galaxy S22 Ultra či levnější variantou Samsung Galaxy A53 5G. Obrovsky rychlý čip a dlouhá výdrž baterie slibují luxusní pařbu na dlouhé hodiny.

League of Legends: Wild Rift

Další světoznámá multiplayer hra, která se dlouhodobě drží na vrcholu žebříčků popularity. MOBA League of Legends patří mezi největší počítačové hry historie, čemuž napovídá také oblíbenost všeho kolem ní. Esportová scéna, animovaný seriál Arcane či mobilní verze League of Legends: Wild Rift.

Druhá nejnovější hra na našem žebříčku spatřila světlo světa v plné verzi v roce 2021 a okamžitě zaujala miliony hráčů po celém světě. Jak je u Riot Games tradiční, uchytil se také Wild Rift esport.

Mobilní verze je velice podobná té počítačové. Šampioni z tradiční hry se postupně přidávají také do Wild Riftu, vývojáři hru čím dál víc přibližují League of Legends.

Celková hratelnost je velice dobrá a Wild Rift je výborně přizpůsobený mobilním zařízením.

FIFA Mobile

Není známější fotbalová pařba než právě FIFA. Hra, která má téměř třicetiletou tradici, vyšla poprvé na mobil v říjnu roku 2016. Stejně jako FIFA, také FIFA Mobile přichází každou sezónu s novým ročníkem.

Fotbalová hra do kapsy funguje podobně jako ta počítačová s Ultimate Teamem včetně Ikon a Hrdinů nebo přátelskými zápasy. Možností ve hře je mnoho, graficky však nejde o tolik povedený zážitek, jaký se dá zažít například s League of Legends: Wild Rift.

Podobně jako u FIFA, i u mobilní verze mají fanoušci jeden většinový názor. Dřív to bylo lepší. Ale fotbal je pořád fotbal.

Perfektní pro gaming - Samsung Galaxy S22 Ultra
Rychlost CPU2,8 GHz, 2,5 GHz, 1,8 GHz
Velikost displeje173,1 mm (6,8" rozměry plného obdélníku)
Velikost RAM (GB)8
Interní paměť (GB)128
Kapacita baterie (mAh, typická)5 000

Apex Legends Mobile

Po PUBG Mobile druhá battle royale na našem seznamu. Hra Apex Legends Mobile vyšla v květnu 2022 a rychle se dostala na vrchol popularity ve své kategorii. Od vydání byla na Google Play stažena více než deseti miliony uživatelů. Na App Storu patří mezi nejlépe hodnocené hry s 4,8/5.

Na Apex Legends Mobile pracovali vývojáři dlouhé roky a poctivá práce je vidět všude. Hráči jsou nadšení, grafika vypadá úžasně a hratelnost je na opravdu vysoké úrovni.

Cíl je stejný jako v PUBG Mobile. Je to jednoduché - poslední přeživší vyhrává.

Perfektní grafika vybízí k ideálnímu hernímu zážitku. A přesně ten můžete zažít s mobilem Samsung Galaxy S22. Pohled hráče můžete vidět na videu.

World of Tanks Blitz

Nejstarší hra z celého seznamu. V Evropě vyšla v květnu 2014 na platformě iOS. Již více jak osm let tak mohou hráči pařit tanky na mobilu. Prozatím si to vyzkoušelo více než 100 milionů uživatelů. Tankové bitvy táhnou na počítači i na mobilu.

Stejně jako je tomu u FIFA Mobile, také World of Tanks Blitz má výrazně jednodušší grafiku a mechaniky. Podobně jako počítačová verze však obsahuje tanky nejen z obou světových válek.

Výběr herních módů je široký a hráči se jen těžkou budou nudit.

Štítky: Mobilní hry
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).